Momofuku představuje na poli kuchařek ojedinělý koncept, neboť se v ní prolínají skvělé recepty a osobní příběh jejich tvůrce – šéfkuchaře Davida Changa. Kniha obsahuje na 150 receptů, které kombinují prvky asijské kuchyně s ryze americkými i evropskými surovinami a pokrmy. Stálicí v receptech představují nudle ramen, které Chang doslova připravuje na 100+1 způsob, a různě upravené vepřové maso. Celou knihou se vine láska a vášeň Davida Changa k jídlu a vaření, kterou se tvůrci podařilo vtělit do knihy a snad tím i „nakazit“ případného čtenáře. Kniha je doplněna celobarevnými fotografiemi nejen pokrmů, ale i momentek z života profesionálního kuchaře a jeho podniků. Na čtenáře tak bude působit nejen paleta chutí a vůní, ale bude mít i pocit, že žije doslova na dotek od životem kypící restaurace.
David Chang Pořadí knih






- 2020
- 2008
Masážní techniky
- 240 stránek
- 9 hodin čtení
Srozumitelně napsaná a bohatě ilustrovaná kniha o léčebné metodě spočívající v tlaku na určitá místa na chodidle a jejich masáži vás seznámí s umístěním hlavních žláz a orgánů, jednotlivými reflexními zónami i potřebnými masážními technikami. Těmi se dají léčit běžné obtíže, jako například nespavost, bolest hlavy, špatné zažívání nebo ischias. Kromě toho masáž odstraňuje stres, uvolní svalové a duševní napětí. Čínské přísloví výstižně říká: Dotýkáte-li se nohou, dotýkáte se duše.