Knihobot

Pavel Pospíšil

    Geologie
    Moje cesta k Michelinu
    Sedí sloni na jabloni
    Historie v barvě
    Země s nebem
    První republika v barvě: Oživlá historie předválečného Československa na kolorovaných snímcích
    • 2023

      Sedí sloni na jabloni

      • 72 stránek
      • 3 hodiny čtení
      3,5(2)Ohodnotit

      Říct název této knihy ve škole, schytali byste sardel čili pětku. V krajinách, v nichž se sloni ráčí vynacházet, v Africe a Indii, rostou baobaby nebo bambusy, ale jabloně? Navíc slon váží sedm tun a usednout na křehkou jablůňku, nadělal by z jablek mošt. Básník si to ovšem může dovolit. Poezie se pokouší o nemožné, a právě proto se v poezii nemožné stává skutečností. Vstupte do světa dobrodružství a ponořte se do krátkých veršovaných příběhů.

      Sedí sloni na jabloni
    • 2021
    • 2020

      Země s nebem

      • 112 stránek
      • 4 hodiny čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Ilustrovaná kniha hravých básniček pro malé i velké. O Zemi, nebi, stromech či větru, ale taky o zvířatech a lidech. Víte, co se stalo v Linci, o čem si povídala rukavice s botou, po čem touží buben nebo jak se žije v mikrovlnce? To a řadu jiných věcí se dozvíte ve sbírce básní určených zejména pro děti od šesti do deseti let. Neodmyslitelnou součástí knihy jsou hravé ilustrace talentované výtvarnice Aleny Vobejdové.

      Země s nebem
    • 2019

      Ikonické momenty z dějin lidstva v živých barvách, jak je viděli tenkrát. Přes 120 černobílých fotografií bylo realisticky a se smyslem pro historický detail kolorováno, a uvedeno v nový život. Cestujte časem a prožijte příběhy od vynálezu fotografie, přes postavení Eiffelovky, potopení Titaniku, významné objevy až k událostem obou světových válek. Díky výjimečné spolupráci výtvarníka Jordana Lloyda a kurátora Wolfganga Wilda ožije před vašima očima doba téměř dvou století.

      Historie v barvě
    • 2018

      To nejlepší z receptů prvního československého michelinského šéfkuchaře Tato kniha přináší nejenom sbírku 64 unikátních receptů na velice chutná, ale přitom zázračně jednoduchá jídla. Najdete v ní také poutavý životní příběh Pavla Pospíšila, prvního rodáka z Československa, jenž získal michelinskou hvězdu. Sledujte kariéru muže, který se původně měl stát malířem, a uvařte si doma podle geniálních receptů lahodné pokrmy z Moravy, Slovenska, ale také Bádenska, Švýcarska, Francie nebo třeba z Mallorky.

      Moje cesta k Michelinu
    • 2002
    • 1995