Knihobot

Dorothea Neumayr

    Jídlo jako šance : o výživě těla i ducha : jídlem ke štěstí
    Půst plný pohody. Podle sedmi archetypů dnů v týdnu. S meditacemi a relaxačním cvičením
    Stávám se veganem : 4týdenní program pro zdravý a dlouhý život
    • Velice aktuální kniha, která vychází vstříc mnoha lidem, kteří se - ať z důvodů zdravé výživy či z důvodů etických - rozhodli změnit své stravovací návyky a stát se vegany. Autor vás seznámí s výhodami veganské diety a podrobně vysvětlí vše, co potřebujete vědět a jak si zajistit veškeré potřebné živiny. V této knize najdete unikátní čtyřtýdenní plán přechodu k veganskému způsobu stravování. Den po dni, týden po týdnu budete měnit svůj jídelníček, až se budete stravovat výhradně vegansky. Kniha je doplněna rozmanitým a chutnými recepty snadnými na přípravu, které jsou skvělé pro každý den vašeho nového zdravého života.

      Stávám se veganem : 4týdenní program pro zdravý a dlouhý život
    • Je dokázáno, že půstem se zjemní smysly. Čistí se celý organismus. Po ukončení půstu člověk lépe vidí a slyší, má lepší čich a chuť, jeho citlivost se výrazně zvyšuje. Za účelem tříbení smyslů je třeba vědomí trénovat konkrétním cvičením. Půst neznamená jen odříkání. Abychom se ve své kůži cítili opravdu příjemně, můžeme se oddat smyslovým požitkům. K dispozici máme vonné přísady do koupele, pleťový peeling, cviky pro dobrou pohodu. Každý den v týdnu představuje jednu archetypální kvalitu, která souvisí s příslušnými tématy. Například umění oprostit se od psychické zátěže, probuzení laskavosti, odhodlání k činu, rozhodnost, tvorba vlastních životních vizí. Ruediger Dahlke k léčivým účinkům půstu říká: "Neznám nic, s čím by si postící si organismus nedokázal poradit. Přestože mám třicetiletou praxi s vedením postních seminářů, stále znovu se setkávám se zázraky."

      Půst plný pohody. Podle sedmi archetypů dnů v týdnu. S meditacemi a relaxačním cvičením
    • Kniha Jídlo jako šance ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví. Ruediger Dahlke v ní shrnuje své více než třicetileté zkušenosti lékaře a názorně ukazuje, co se skrývá za pojmy "vyváženost", "plnohodnotnost", "rovnováha zásad a kyselin" a "výživa podle typu". Kniha nabízí přehled o různých formách výživy - od dělené stravy přes vegetariánství až po pránickou výživu - , analyzuje různé diety a popisuje, jak mohou jednotivé potraviny ovlivnit naše tělo a jeho zdraví. Tyto obsáhlé základní vědomosti jsou doplněny praktickými radami a rozmanitými recepty, které potěší nejen naše patro..

      Jídlo jako šance : o výživě těla i ducha : jídlem ke štěstí