Knihobot

Lukáš Hejlík

    27. leden 1980

    Lukáš Hejlík (* 27. ledna 1980 Most) je český divadelní a filmový herec, autor projektu scénického čtení Listování a projektu Gastromapa Lukáše Hejlíka. Je znám z televizních seriálů Ordinace v růžové zahradě 2, Ošklivka Katka nebo Terapie.

    Lukáš Hejlík
    400 - Snídaně, brunch, kafe
    Gastrokroužek
    365. Gastromapa Lukáše Hejlíka
    Věnované pohádky. Dedicated fairy tales
    Brno 100. Gastromapa Lukáše Hejlíka
    555. Výlety s gastromapou Lukáše Hejlíka
    • Autor v knize 555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka vyráží na 100 nádherných míst po celé České republice a mapuje v jejich okolí dostupné podniky, kam můžete zajít na fajn jídlo, kafe, sladký, pivo nebo třeba večerní drink. A co všechno kromě 555 gastrotipů pro vás Lukáš vysype ze svého cestovatelského báglu? Každý výlet popíše a vždy ho doprovodí fotografií od respektovaných českých fotografů a cestovatelů. Partner Kudyznudy.cz přihodí další možnosti, kam se v dané lokalitě podívat. Pomocí QR kódu Mapy.cz si budete moct stáhnout celý výlet i Lukášovy tipy do navigace. A mimochodem, každý z výletů bude mít v knize napárovanou skladbu, kterou lze načíst v aplikaci Spotify. A co je hlavní? I s novou knihou můžete vyrazit sbírat razítka ze svých návštěv, však všechny ty skvělé podniky se na vás už netrpělivě těší! Gastroturistika může začít!

      555. Výlety s gastromapou Lukáše Hejlíka
    • Fakt Brno? No jasně! Po bestsellerech 365 a 555 přichází Lukáš Hejlík s novou ediční řadou průvodců, které vám tentokrát dají ochutnat to nejlepší z konkrétních měst či regionů. Jako první vybral pořádně našlápnuté Brno, kde je teď opravdu pozoruhodná koncentrace skvělých kaváren, barů, bister, restaurací a pivnic. Lukáš dal dohromady žánrově rozmanitou stovku svých nejoblíbenějších podniků a přidal i další tipy na kulturu, architekturu, ubytování nebo prostě místa, která rozhodně stojí za výlet. Sám k tomu říká: "V Brně si převážná většina podniků na nic nehraje, scéna je přátelská, dokáže až komunitně spolupracovat, a možná i proto určuje ty nežhavější gastronomické trendy. Jestli dříve foodies museli jezdit hlavně do Londýna, Berlína nebo Budapešti, v českém kontextu dnes míří rozhodně do Brna." Tenhle průvodce vám poradí kudy a kam, ale pozor, projíst, propít a prožít Brno si žádá alespoň týden! Naplánuje vám ovšem klidně jenom víkend, nebo naopak i dva roky prázdnin. Takže fakt Brno 100? No na 100 %!

      Brno 100. Gastromapa Lukáše Hejlíka
    • Tato nová kniha 10 původních pohádkových příběhů známých českých a slovenských osobností je určena pro všechny, kteří milují svět mystérie a fantazie. Kniha je dvojjazyčná a obsahuje i anglický překlad. Zakoupením pohádkové knihy pomůžete nadaci Rakovina věc veřejná - nadace pro výzkum rakoviny naplňovat její poslání, kterým je podpora výzkumu v boji proti zákeřné nemoci.

      Věnované pohádky. Dedicated fairy tales
    • 365. Gastromapa Lukáše Hejlíka

      • 365 stránek
      • 13 hodin čtení
      4,2(79)Ohodnotit

      Jmenuje se 365, a to hned z několika důvodů – dělal jsem ji 365 dní, má 365 stran, ale především přináší 365 tipů ze všech českých luhů i moravských hájů. Podniky jsem rozřadil do 31 kapitol, kdy vás jedna vypraví na výlet, další zavede na snídani, na rychlý oběd, na jídlo z foodtrucku nebo za tím největším zážitkem! Ukáže vám místa, kde byste rozhodně žádný podnik nečekali, nebo vás nechá proletět se po těch nejlepších kuchyních světa. Tahle knížka jenom neradí, ona vám ty cesty plánuje!

      365. Gastromapa Lukáše Hejlíka
    • Gastrokroužek

      Spojilo nás jídlo

      3,7(13)Ohodnotit

      Neobyčejná kuchařka přátel, bloggerů a gurmetů, které spojilo jídlo, zachycuje deset jedinečných setkání Gastrokroužku. Najdete v ní nejen vymazlené recepty ze všech akcí, ale také inspiraci, jak si užít život společně s přáteli a dobrým jídlem. Za všechno může Lukáš Hejlík, autor Gastromapy a Listování. Těšit se můžete na recepty bloggerů Markéty Pavleje (Kitchenette), Jany Králikové (Zásadně zdravě), Mariky a Jirky Kučových (Kitchen Story), novinářky Darina Křivánkové (Reflex, FOOD) a samozřejmě ty Lukášovy. Vyrazili vařit do školní jídelny, o dušičkách na faru, o Velikonocích k Lukášovi na chalupu, na podzim na vinici, v zimě na hory, udělali letní mejdan na hausbótu nebo grilování na koňském polu. A nebyli u toho sami – drinky míchal skvělý barman George Němec, vařila s námi Katka Podoláková (Taste of place), dorty napekly Stáňa Mutlová (Punk Rock Cakes) a Šárka Divácká (Sorry, pečeme jinak), vařili s nimi i šéfkuchaři Jana Bilíková (Ambi) a Přemek Forejt (Entrée) a spousta dalších hostů. Těšte se na osmdesátku receptů, které budete zaručeně chtít vyzkoušet, a atmosféru, kterou budete chtít zažít. Na fotografiích vše kouzelně zachytila Lucie Fenclová. http://www.gastrokrouzek.cz/

      Gastrokroužek
    • 400 - Snídaně, brunch, kafe

      • 304 stránek
      • 11 hodin čtení
      3,6(9)Ohodnotit

      Čtvrtá knížka Gastromapy je žloutkově žlutá! Lukáš Hejlík přináší 400 tipů ze všech regionů Česka. Na svých cestách si počítal, co kde snídal. Vejce Benedikt měl v 84 podnicích, zkusil 62 omelet, 41krát to byla vejce do skla. Máloco mělo poslední dobou takový nástup jako turecká vejce, ta otestoval na 36 místech. Tolikrát si dal mimochodem i lívance. Celkem 20krát to byly buchtičky s krémem, 18krát párky a 16krát avotoast. Často to byly jen obložené chleby, sendviče nebo toasty. Procestoval v Česku celý svět a zkusil anglické snídaně, francouzské toasty, kanadské lívance, belgické vafle, bagely z Ameriky, shakshuku z Blízkého východu nebo japonské okonomiyaki. Nezapomínal ani na fanoušky sladké snídaně, jedl palačinky, žemlovky, kaše ovesné, rýžové i krupicové. Pokaždé u toho bylo kafe. Také přesně ví, kolik za všechny ty snídaně a brunche utratil. Ale jednu věc si spočítat nenechal - hladinu cholesterolu v krvi.

      400 - Snídaně, brunch, kafe