Toto je přepracované vydání původní knihy Áhára: Praktický průvodce světem ájurvédy. Od prvního vydání uplynulo už 12 let a kniha se mezitím mezi studenty a zájemci o ájurvédu stala "klasikou". Kniha shrnuje a srozumitelně ukazuje: - celkový systém výživy podle zásad ájurvédy - jak probíhá trávicí proces v těle a jaký má vliv na celkové zdraví …
Martina Doležalová Zisková Knihy




Výživa - Áhára : praktický průvodce světem ajurvédy
- 259 stránek
- 10 hodin čtení
V ájurvédské kuchyni
- 271 stránek
- 10 hodin čtení
Představte si, že vstoupíte do ájurvédské kuchyně a usadíte se v ní. Váš hostitel vás seznamuje nejenom s tím, co a proč se zde dělá, ale hlavně vás postupně a systematicky naučí, jak totéž můžete dělat sami! Přesně to nabízí kniha V ájurvédské kuchyni ve zcela novém formátu a originálním způsobem. To, co v ní najdete, v současnosti nenajdete v žádné jiné české knize: -Propojení védské filosofie se současným přístupem -Ájurvédskou farmakologii podanou záživnou formou -Kompletní monografie 13 nejčastěji používaných koření, včetně moderního a tradičního léčebného použití -Návod jak připravit směsi koření pro léčebné účely -Ájurvédské pojetí tří hlavních českých koření -Příručku, jak se naučit vařit ájurvédsky -Premiéru autorčina konceptu vaření pro minimalisty -Khičrí jako výchozí bod ájurvédského vaření -108+ receptů z autentického prostředí současné Indie a světa ájurvédy -Návod, jak přistoupit k české kuchyni ájurvédsky -Rozsáhlou fotografickou přílohu, která je nedílnou součástí knihy Věříme, že tato návštěva v ájurvédské kuchyni bude obohacující pro vaši mysl, tělo i život.
Knížka popisuje osmnáctiměsíční boj s rakovinou. Autorka příběhu líčí složitou cestu, na které doprovázela milovanou osobu - od diagnózy přes léčbu a střídání naděje i skepse až po smutný závěr. Autentický příběh nic neskrývá, jeho cílem je upozornit na to, co je při konfrontaci se smrtelnou nemocí opravdu podstatné. Snaží se odpovědět na otázku, zda je v podobné hraniční situaci lidského života možné objevit nějaký význam či smysl.