Jednoduchá a názorná kuchařka 82 rychlých a nápaditých receptů, které pocházejí ze slunné a přátelské Itálie. Pracovní postup pro přípravu těstovin na mnoho způsobů naleznete na fotografiích jednotlivých fází přípravy, které jsou doprovázeny stručnými návody. Podle této kuchařky navaří snadno a rychle i naprostý začátečník! Sledujte fotografie a vše se povede!
Otevřete knihu a nechejte na svůj stůl vklouznout sluneční paprsky a doteky moře! Recepty, jež vás v létě potěší svou lehkostí a v zimě připomenou prázdninové dny, vám z Apeninského poloostrova přináší benátská rodačka Laura Zavan. S unikátní kuchařkou, v níž podle názorného návodu a jedinečných fotografií jednotlivých fází přípravy dosáhnete snadno umění italských šéfkuchařů. Nepochybně oceníte také pro tuto kuchyni typickou rychlou přípravu, se kterou si vychutnáte nejen vaření, ale především čas strávený nad talířem s milými hosty. Protože přeci „la vitta è bella“ – život je krásný!
S touto kuchařskou knihou se podle fotografií naučíte připravovat:
- tradiční pesto: bazalkové, sicilské, artyčokové…
- křupavé pečivo: bruschetta, grissini, linguae…
- nezbytnou pizzu: margeritha, focaccia, calzone…
- zapečenou a vařenou zeleninu i saláty: rajčata, lilky, panzanella, peperonata…
- jedinečné těstoviny: ravioli, papardelle, lasagne…
- rizoto a gnocchi: se šafránem, s houbami, po římsku…
- polévky, omáčky, chuťovky, ryby, masitá jídla
- a na závěr sladké tiramisu, panna cotta, koláč z ricotty.