Alena Anežka Gajdušková
Již přes dvacet let se zabývá tématikou udržitelného života a zahradničením. A nejen teoreticky, poznatky našich předků ověřuje denodenně na rodinném hospodářství či v malé „bytové restauraci“, kde vaří dle klasických receptur z vlastních či regionálních produktů.
Teoretickou výbavu získala na JČU kde vystudovala obor Trvale udržitelné systémy hospodaření, v roce 2013 složila státní zkoušky magisterského studijního oboru Agroekologie. Vychodila Střední průmyslovou potravinářskou školu v Kroměříži, takže je vystudovaný mlékárenský technik. Zabývá se permakulturou, v roce 2017 úspěšně ukončila PDC kurs a získala diplom permakulturního designéra. Dlouhodobě spolupracuje se spolkem Gengel, který se zabývá záchranou, uchováváním a množením starých a krajových odrůd kulturních plodin. Vyrábí přírodní kosmetiku...
Je spoluautorkou Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století, díl I. Rodinná zahrada.