Knihobot

Sam Kean

    1. leden 1953

    Sam Kean se ve své práci zabývá fascinujícími a často nečekanými propojeními mezi vědou a lidskými příběhy. S citem pro detail a srozumitelný jazyk odhaluje skryté souvislosti v přírodních vědách a jejich dopadu na naši společnost. Jeho psaní vtahuje čtenáře do světa objevů a neobvyklých faktů, které jsou přitom neodmyslitelně spjaty s lidskou zkušeností. Kean dokáže složitá témata podat poutavě a přístupně, čímž čtenáře inspiruje k hlubšímu zamyšlení.

    Sam Kean
    Caesar's Last Breath
    The Bastard Brigade
    The Tale of the Dueling Neurosurgeons
    Zločiny ve jménu vědy : příběhy o tom, jak nás může touha po poznání zavést na temnou stranu...
    Mizející lžíce, růžový sníh a jiskřící bonbóny : fascinující příběhy o vědě, šílenství a lásce z periodické tabulky prvků
    Atomoví parchanti : skutečný příběh vědců a špionů, kteří sabotovali snahu nacistů vyrobit atomovou bombu

    Sam Kean jako dítě mnoho let sbíral rtuť z rozbitých teploměrů, dnes je spisovatelem. Jeho příběhy o vědě se objevily v prestižních časopisech jako The Best American Science and Nature Writing, The Atlantic, The New York Times Magazine, Mental Floss, Slate a Psychology Today. Kromě toho je častým hostem i v rozhlase a v televizi. Jeho kniha „The Disappearing Spoon“ byla jednou z pěti nejprodávanějších knih o vědě ve výročním žebříčku společnosti Amazon a v roce 2011 ji britská Královská společnost nominovala na nejlepší populárně naučnou knihu. Další Samovy knihy byly zase nominovány na cenu za populárně naučnou literaturu amerického PEN klubu. A teď několik důvěrných informací: Vyrostl v Jižní Dakotě a znamená to pro něho více, než by asi mělo. Velmi rychle čte, ale hodně pomalu jí. Studoval fyziku a angličtinu v Minnesotě. Ve spánku ho občas postihne spánková paralýza, což je něco jako opak náměsíčnosti. Sam získal magisterský titul z knihovnictví, tedy z oboru, ve kterém pravděpodobně nebude nikdy pracovat. Je bytostně přesvědčen o tom, že klasické chlebíčky jsou tisíckrát lepší než sendviče.

    samkean.comkniha Miz...