Knihobot

Eva Marádová

    6. únor 1951
    Výživa a příprava pokrmů : pro 5.-9. ročník základní školy
    Multikulturní porozumění
    Zdravý životní styl I. Rodinná výchova
    Výživa ve výchově ke zdraví : učebnice pro 6. a 7. ročník ZŠ
    Výživa a hygiena ve stravovacích službách
    Základy rodinného života
    • 2020
    • 2015

      Příprava pokrmů II.

      • 140 stránek
      • 5 hodin čtení

      Kniha navazuje na publikaci Příprava pokrmů I. a nabízí možnosti, jak v kuchyni využít méně obvyklé potraviny, jakými jsou například povzbudivé potraviny, exotické rostliny a další. V neposlední řadě žákům ukazuje, jak připravit slavnostní pohoštění. Nová ediční řada nabízí pedagogům druhého stupně základních škol praktické náměty pro výuku vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, a zejména pak tematických okruhů Pěstitelské práce, chovatelství a Příprava pokrmů.

      Příprava pokrmů II.
    • 2015

      Příprava pokrmů I.

      • 142 stránek
      • 5 hodin čtení

      Kniha žáky informuje o hygienických zásadách při přípravě pokrmů, předkládá základní legislativu v oblasti nákupu, značení či skladování potravin a ukazuje, jak v kuchyni připravit maso, obiloviny a jiné. Na tento titul navazuje ve stejné ediční řadě publikace Příprava pokrmů II. Nová ediční řada nabízí pedagogům druhého stupně základních škol praktické náměty pro výuku vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, a zejména pak tematických okruhů Pěstitelské práce, chovatelství a Příprava pokrmů.

      Příprava pokrmů I.
    • 2010

      Příručka reaguje na změny související s kurikulární reformou. Pomáhá učitelům orientovat se v RVP ZV a usnadňuje jim splnění úkolů, které souvisejí s tvorbou ŠVP. Vychází s cílů a obsahu vzdělávací oblasti Člověk a zdraví, předkládá náměty pro zpracování charakteristiky vyučovacího předmětu Výchova ke zdraví pro jednotlivé ročníky druhého stupně ZŠ. V návrhu osnov konkretizuje klíčové kompetence a uvádí možnosti propojení s průřezovými tématy. Obsahem jsou i příklady zapracování vzdělávacího obsahu výchova ke zdraví do osnov samostatného vyučovacího předmětu a návrhy na možnou integraci s jinými obsahy.

      Výchova ke zdraví a ŠVP pro 6.-9. ročník ZŠ - Metodická příručka
    • 2009

      Pracovní sešit poskytuje konkrétní náměty pro rodinnou výchovu, která vyžaduje netradiční metody a formy výuky. Učitelé v něm naleznou inspiraci pro zefektivnění výchovy ke zdravému životnímu stylu.

      Zdravý životní styl - Výchova ke zdraví
    • 2006
    • 2004
    • 2003

      První ze dvou učebnic, jejichž cílem je vést žáky ke zdravému životnímu stylu, k odpovědnému partnerství i rodičovství a pomáhat jim projít snadněji dospíváním. První díl je určen pro 6. a 7. ročník ZŠ, druhý pro 8. a 9. r. ZŠ. K dvoudílné řadě učebnic lze využít pracovní sešit Zdravý životní styl a k němu připravená autorská řešení.

      Rodinná výchova I : zdravý životní styl : pro 6.-9.ročník základní školy a odpovídající ročníky víceletého gymnázia : učebnice zpracovaná podle osnov vzdělávacího programu Základní škola
    • 2003