Eva Marádová Pořadí knih






- 2020
- 2020
Didaktika výchovy ke zdraví a bezpečí v kontextu kurikulární reformy a učitelského vzdělávání
- 182 stránek
- 7 hodin čtení
Cílem publikace je rozvoj oborové didaktiky výchovy ke zdraví a bezpečí jako vědní disciplíny zaměřené na oborově specifické dimenze edukace v oblasti podpory zdraví a ochrany bezpečí.
- 2015
Příprava pokrmů II.
- 140 stránek
- 5 hodin čtení
Kniha navazuje na publikaci Příprava pokrmů I. a nabízí možnosti, jak v kuchyni využít méně obvyklé potraviny, jakými jsou například povzbudivé potraviny, exotické rostliny a další. V neposlední řadě žákům ukazuje, jak připravit slavnostní pohoštění. Nová ediční řada nabízí pedagogům druhého stupně základních škol praktické náměty pro výuku vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, a zejména pak tematických okruhů Pěstitelské práce, chovatelství a Příprava pokrmů.
- 2015
Příprava pokrmů I.
- 142 stránek
- 5 hodin čtení
Kniha žáky informuje o hygienických zásadách při přípravě pokrmů, předkládá základní legislativu v oblasti nákupu, značení či skladování potravin a ukazuje, jak v kuchyni připravit maso, obiloviny a jiné. Na tento titul navazuje ve stejné ediční řadě publikace Příprava pokrmů II. Nová ediční řada nabízí pedagogům druhého stupně základních škol praktické náměty pro výuku vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, a zejména pak tematických okruhů Pěstitelské práce, chovatelství a Příprava pokrmů.
- 2010
Výchova ke zdraví a ŠVP pro 6.-9. ročník ZŠ - Metodická příručka
- 45 stránek
- 2 hodiny čtení
Příručka reaguje na změny související s kurikulární reformou. Pomáhá učitelům orientovat se v RVP ZV a usnadňuje jim splnění úkolů, které souvisejí s tvorbou ŠVP. Vychází s cílů a obsahu vzdělávací oblasti Člověk a zdraví, předkládá náměty pro zpracování charakteristiky vyučovacího předmětu Výchova ke zdraví pro jednotlivé ročníky druhého stupně ZŠ. V návrhu osnov konkretizuje klíčové kompetence a uvádí možnosti propojení s průřezovými tématy. Obsahem jsou i příklady zapracování vzdělávacího obsahu výchova ke zdraví do osnov samostatného vyučovacího předmětu a návrhy na možnou integraci s jinými obsahy.
- 2009
Zdravý životní styl - Výchova ke zdraví
- 64 stránek
- 3 hodiny čtení
Pracovní sešit poskytuje konkrétní náměty pro rodinnou výchovu, která vyžaduje netradiční metody a formy výuky. Učitelé v něm naleznou inspiraci pro zefektivnění výchovy ke zdravému životnímu stylu.
- 2006
Multikulturní porozumění
- 44 stránek
- 2 hodiny čtení
- 2004
Pracovní sešit obsahuje úlohy a náměty pro práci žáků ve výuce zaměřené na výchovu k podpoře zdraví.
- 2003
První ze dvou učebnic, jejichž cílem je vést žáky ke zdravému životnímu stylu, k odpovědnému partnerství i rodičovství a pomáhat jim projít snadněji dospíváním. První díl je určen pro 6. a 7. ročník ZŠ, druhý pro 8. a 9. r. ZŠ. K dvoudílné řadě učebnic lze využít pracovní sešit Zdravý životní styl a k němu připravená autorská řešení.
- 2003
Praktické činnosti Příprava pokrmů
- 64 stránek
- 3 hodiny čtení
Praktické rady při přípravě pokrmů pro 6.-9. ročník základních škol.





