Knihobot

Tara Wigley

    How to Butter Toast
    Ottolenghi Flavor
    Falastin
    Ottolenghi
    Simple
    • Simple

      Snadné vaření na šest písmen

      • 322 stránek
      • 12 hodin čtení
      4,5(2333)Ohodnotit

      Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše. Není marné ani to, když jsou v receptu suroviny, jež máte běžně ve spíži, prostě vaříte ze zásob. Vařit lze rovněž lehce, jídlo se dělá více méně samo v hrnci či troubě. Další recepty vám předvedou efektivní vaření, důležité je jen znát dobrý trik a vychytat správný postup. Podle okolností si tedy vyberete způsob, který vám vyhovuje, aby vaření bylo snadné, uvolňující, a tedy zábavné. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy. Ottolenghi o ní řekl: „Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně ,Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než jedním) způsobem.“ A vše si můžete vyzkoušet na zelenině, rýži, obilovinách, luštěninách, těstovinách, mase, rybách i sladké tečce. Dejte se s odvahou do toho!

      Simple
    • Ottolenghi

      • 304 stránek
      • 11 hodin čtení
      4,4(1387)Ohodnotit

      „Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale součást každodenního života, a tak to musí i zůstat.“ Dostali jste chuť uvařit něco nového, dobrého, nevšedního? Stačí prolistovat druhé vydání první kuchařky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrat si. Kniha obsahuje zhruba 150 receptů na přípravu zajímavých pokrmů, rozdělených do čtyř kapitol: Zelenina, luštěniny a obilniny, Maso a ryby, Pečení a sladkosti, Spižírna. Najdete v ní vše od různých druhů mas přes okázalé saláty po chleby i dorty – pokrmy připravené s velkou představivostí, a přitom nepříliš složité, vycházející z mnoha kulinárních tradicí od Blízkého východu po severní Afriku, Itálii a Kalifornii. Z každého receptu na vás dýchnou charakteristické znaky Ottolenghiho vaření: velkorysá gesta, vynalézavé chuti, intenzivní barvy a široká paleta zvláštních surovin.

      Ottolenghi
    • Falastin

      A Cookbook

      • 352 stránek
      • 13 hodin čtení
      4,6(40)Ohodnotit

      Exploring the rich culinary heritage of Palestine, this book features 120 recipes crafted by the executive chef of the Ottolenghi restaurants. Each dish is influenced by his personal journey and the broader historical context of Palestinian culture. The collection offers a heartfelt glimpse into contemporary Palestinian cooking, blending tradition with modern influences to celebrate the flavors and stories of the region.

      Falastin
    • Ottolenghi Flavor

      • 320 stránek
      • 12 hodin čtení
      4,4(1574)Ohodnotit

      The New York Times bestselling author of Plenty teams up with Ottolenghi Test Kitchen's Ixta Belfrage to reveal how flavor is created and amplified through 100+ innovative, super-delicious, plant-based recipes. Yotam Ottolenghi and Ixta Belfrage offer a next-level approach to vegetables that breaks down the fundamentals of cooking into three key elements: process, pairing, and produce. For process, Yotam and Ixta show how easy techniques such as charring and infusing can change the way you think about cooking. Discover how to unlock new depths of flavor by pairing vegetables with sweetness, fat, acidity, or chile heat, and learn to identify the produce that has the innate ability to make dishes shine.With main courses, sides, desserts, and a whole pantry of "flavor bombs" (homemade condiments), there's something for any meal, any night of the week, including surefire hits such as Stuffed Eggplant in Curry and Coconut Dal, Spicy Mushroom Lasagne, and Romano Pepper Schnitzels.

      Ottolenghi Flavor