Dieta pro vášnivé megajedlíky
- 316 stránek
- 12 hodin čtení
Lenka Holas Kořínková (* 2. března 1956 Opava) je česká herečka, zpěvačka a autorka knih o zdravé výživě.
Užitečné a cenné rady pro každý den na téma S.P.L.K. - Strava podle Lenky Kořínkové - přináší oblíbená autorka ve stručné a přitom neobyčejně praktické příručce svojí slavné dietní metody s využitím systému dělené stravy. Dozvíte se například, na jakém principu funguje S.P.L.K., co jsou to vlastně kalorie a jak působí v lidském organismu, dozvíte se o vlastnostech různých často diskutovaných potravin a surovin a způsobu, jak s nimi v systému S.P.L.K. zacházet. Lenka Holas Kořínková vám přiblíží, jak funguje dnes tak populární vláknina a co to vůbec je. V této knize najdete nové zásadní dietní programy, speciální krátkodobé diety S.P.L.K., dietu „Fit centrum“, dietu „Pro rychlé hubnutí nebo pro hubnutí v problémových partiích“, dietu „Odvodňovací“, týdenní jídelníčky S.P.L.K. na různá témata, velkou kapitolu o jídelnách a „velkovývařovnách“ včetně nemocniční stravy, kapitolu "Jak si počínat v restauracích, jíte-li podle S.P.L.K.", kapitolu o cukrech a vitamínech, informace jak může metodu S.P.L.K. využívat těhotná či kojící matka, vzorový jídelníček pro děti, velkou kapitolu o výživě dětí a ještě mnohem více.
Kniha receptů na sladká jídla, dezerty a moučníky podle zásad dělené stravy, které zaručeně neohrozí vaši linii.
Od nejmenších jídel až po největší, která jsou vhodná nejen pro slavnostní příležitost - to vše podle osvědčené diety Lenky Kořínkové. Podtitul knihy Sním ještě víc mluví sám za sebe..
Další možnosti a využití dělené stravy, sdělené tentokrát formou odpovědí na nejčastější otázky, které Lenka dostávala a stále dostává. Tradiční recepty S.P.L.K. samozřejmě nechybějí. schovat popis
Po ryze domácích receptech přicházejí recepty celosvětové. Tato druhá profesionální kuchařská kniha na bázi S.P.L.K. vznikla během Lenčina půlročního pobytu v Sydney v letech 1997/98. Na tvorbě receptů spolupracoval s Lenkou její dlouholetý kamarád Luděk Němec, odborník v oblasti gastronomie a vynikající kuchař, žijící v Austrálii již 18 let. Lenka se snažila, aby recepty nebyly složité a aby bylo vaření snadné, včetně dostupnosti surovin. Spolu s Luďkem vytvořili kuchařku plnou barevných a chuťově lahodných jídel, založených na exotickém kombinování běžných surovin a koření. I když některá jídla mohou být exotičtější, jsou navržena tak, aby se dala snadno uvařit s dostupnými ingrediencemi. Příprava receptů je popsána jednoduše, aby ji zvládl i laik. Obsahuje více než 150 receptů, které potěší každého gurmána. Jakmile kuchařku otevřete, dýchne na vás exotika a romantika, okořeněná lahodnými chutěmi. Názvy jídel jako Grilované vepřové kusy s italskou omáčkou či Banány na rumu vás zaujmou. S krásnými fotografiemi jídel se snadno pustíte do vaření, aniž byste se museli obávat přibírání na váze. Vítejte do domácí exotiky!
Vzpomínky Lenky Kořínkové pojednávají o letech 1971-1982. V pravdivém příběhu o lásce, smutku, vášni, filmu a nekonečné touze po svobodě, jak zní podtitul vzpomínek herečky Lenky Kořínkové, ožívají léta tzv. reálného socialismu 1971-1982. Období normalizace, jemuž je kniha věnována, je pro ni obdobím trpkého rozčarování, které ji nakonec přivedlo k emigraci. Jedná se o výpověď ryze subjektivní, jež zachycuje praktiky uměleckých agentur a filmových ateliérů, kde se autorka pohybovala.