Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty
- 331 stránek
- 12 hodin čtení
Učebnice Hygiena, preventivní lékařství a veřejné zdravotnictví má primárně sloužit studentům všeobecného lékařství jako zdroj základních informací o problematice spojené s hygienou a prevencí. Autoři ve čtrnácti kapitolách věnují pozornost např. organizační struktuře a současnému stavu orgánů veřejného zdraví, definují, co je zdraví a popisují, jaké faktory zdraví člověka ovlivňují, věnují se výživě populace, nutričnímu složení stravy, výživové politice státu a bezpečnosti potravin, problematice kouření a nadměrné konzumace alkoholu...
Cílem publikace je upozornit na nejožehavější a nejčastější zdravotní problémy naší populace, které jsou spojeny s výživou, a vysvětlit srozumitelnou přehlednou formou prevenci těchto chorob v souladu se současnými doporučeními mezinárodních vědeckých společností.
Publikácia, ktorá zhrňuje najnovšie poznatky z oblasti výživy tehotných a dojčiacich žien. Mudr.Dana Mullerová, PhD. je odbornou asistentkou Ústavu hygieny LF UK Plzeň. Je členkou národného výboru pre podporu dojčenia. Absolvovala rad kurzov v zahraničí a výmenných stáží a aktívne sa zúčastňuje medzinárodných konferencií na tému správnej výživy.Túto praktickú príričku spestrujú recepty.