Pro žádného milovníka hořčice není hořčice pouhou pochutinou. Svou zlatavou barvou a pikantní chutí dokáže správná hořčice pozvednou i nejobyčejnější jídlo na prvotřídní labužnický zážitek. Část první knihy popisuje báječnou rozmanitost známých hořčičných semen a rostlin, historii výroby a použití hořčice na celém světě. Zkoumá úlohu hořčice jako léčebného prostředku v mnoha zemích a kulturách a současně nabízí podrobné postupy, jak používat hořčičná semena, listy i krémy při řešení četných zdravotních problémů. Ve druhé části najdete více než padesát lákavých vyzkoušených receptů na pokrmy, jejichž součástí jsou nejrůznější druhy a části hořčice.
Marie Nadine Antol Knihy




Ocet-jeho neuvěřitelné tajemství
- 216 stránek
- 8 hodin čtení
Ocet se v dnešní společnosti považuje za zcela běžné ochucovadlo. Málokdo už ale ví, že náš pokrm lze obohatit třebas octem rýžovým, česnekovým nebo malinovým a že ocet pomáhá při léčbě mnoha zdravotních problémů. Kniha odkrývá historií octa a jeho využití na světě, vysvětluje, co ocet je, jak se vyrábí a kolik má druhů, a zejména předkládá 80 ověřených, skvělých receptů. Každé jídlo - od vydatných polévek a salátů po lahodné hlavní i vedlejší chody - vděčí za svou jiskru a jedinečnou přitažlivost octu. Jak asi chutná octový moučník?
The Incredible Secrets of Vinegar
- 208 stránek
- 8 hodin čtení
Vinegar provides the extra zest in tangy dishes, cuts through grime, and even aids in weight loss. Varieties are described, analyzed, and illustrated.