Gordon Ramsay je britský šéfkuchař a televizní osobnost, který se proslavil svými soutěžními kuchařskými a kulinářskými televizními pořady. Jeho přístup k vaření je známý svou precizností a důrazem na kvalitu. Ramsayho styl je často charakterizován jako dynamický a náročný, odrážející jeho vlastní snahu o dokonalost v gastronomii. Jeho pořady nabízejí pohled do světa profesionální kuchyně, kde se klade důraz na inovaci a špičkové techniky.
Podtitul: recepty nejlepšího šéfkuchaře z TV Paprika
Známý britský autor televizních seriálů z prostředí pohostinství Gordon Ramsay zde uvádí více než 100 vlastních receptů na vynikající pokrmy, které si můžete připravit doma, i když by se docela dobře vyjímaly na jídelním lístku v dobré restauraci. Recepty jsou doplněny užitečnými radami k surovinám a postupům, ale také k prezentaci pokrmů a obsluze hostů. Kniha obsahuje mnoho fotografií hotových pokrmů, zajímavých snímků z jednotlivých fází jejich přípravy, ze zákulisí restaurací i z natáčení televizního seriálu.
Spolehlivé recepty, které vám dodají energii a chuť do života
Gordon Ramsay v úvodu knihy říká, že být zdravý pro něj znamená chutně se stravovat a cvičit. Zdravá strava skutečně nemusí být nudná! „Tohle jsou moje spolehlivé recepty pro chvíle, kdy se chci doma dobře najíst, a upřímně doufám, že vám budou inspirací, abyste vařením dosáhli lepšího zdraví, ať už je vaším osobním cílem cokoli.“ V knize najdete více než stovku receptů rozdělených do tří oddílů, jejichž tématem je štíhlá linie, fitness a zdraví obecně. Recepty vám ukážou cestu ke správnému výběru jídel podle toho, co momentálně právě potřebujete. Každý pokrm analyzoval odborník na zdravou výživu a recepty doprovázejí čísla, která vás seznámí s nutričním obsahem jídel. Čekají vás recepty na vydatné snídaně, výživné obědy a saláty, vynikající večeře a přílohy i zdravé svačinky. Inspirujte se v kuchyni Gordona Ramsayho, šéfkuchaře s michelinskou hvězdou a zároveň sportovce tělem i duší.
Chcete vařit tak, aby všem, včetně vás samotných, chutnalo? Baví vás to, ale
nemáte moc času (kdo ho ostatně má nazbyt)? Sáhněte tedy po nové knize
špičkového anglického šéfkuchaře Gordona Ramsaye a máte pohromadě spoustu
receptů na rychlé, chutné polévky a saláty, ryby a mořské plody, drůbež, maso
i bezmasá jídla, těstoviny, rýži a různé zrní, pomazánky a přílohy. A nechybí
ani několik labužnických bleskových dezertů. Stejně cenné jako ověřené recepty
jsou i rady a finty, kterými Gordon nešetří. „Nikdy nesnižuju nároky, co se
týče chuti, ale během let jsem se naučil spoustu triků, jak při vaření ušetřit
čas. V téhle knize se dělím o tyto znalosti a své zkušenosti, abych vám pomohl
rychle uvařit úžasná jídla. Jsou to recepty, po kterých sahám, když je málo
času. Když využiju výrazné chuti a chytré zkratky šetřící práci, vím, že
dovedu vytvořit špičkové jídlo za méně než 30 minut. A s touhle knihou to teď
zvládnete i vy.“
Chcete vařit tak, aby všem, včetně vás samotných, chutnalo? Baví vás to, ale nemáte moc času (kdo ho ostatně má nazbyt)? Sáhněte tedy po nové knize špičkového anglického šéfkuchaře Gordona Ramsaye a máte pohromadě spoustu receptů na rychlé, chutné polévky a saláty, ryby a mořské plody, drůbež, ...
Chcete vařit tak, aby všem, včetně vás samotných, chutnalo? Baví vás to, ale nemáte moc času (kdo ho ostatně má nazbyt)? Sáhněte tedy po nové knize špičkového anglického šéfkuchaře Gordona Ramsaye a máte pohromadě spoustu receptů na rychlé, chutné polévky a saláty, ryby a mořské plody, drůbež, maso i bezmasá jídla, těstoviny, rýži a různé zrní, pomazánky a přílohy. A nechybí ani několik labužnických bleskových dezertů. Stejně cenné jako ověřené recepty jsou i rady a finty, kterými Gordon nešetří. „Nikdy nesnižuju nároky, co se týče chuti, ale během let jsem se naučil spoustu triků, jak při vaření ušetřit čas. V téhle knize se dělím o tyto znalosti a své zkušenosti, abych vám pomohl rychle uvařit úžasná jídla. Jsou to recepty, po kterých sahám, když je málo času. Když využiju výrazné chuti a chytré zkratky šetřící práci, vím, že dovedu vytvořit špičkové jídlo za méně než 30 minut. A s touhle knihou to teď zvládnete i vy.“
Ve své nové knize Gordon Ramsay popisuje z kulinárního hlediska 21 míst celého světa, která navštívil v rámci natáčení pořadu Do neznáma pro National Geographic. Pozornost přitom věnuje tamním surovinám a kuchařským postupům, do nichž ho zasvěcují místní šéfkuchaři a odborníci. Cesty za poznáním jsou to vpravdě dobrodružné - Gordon se na vlastní…
Podtitul: recepty nejlepšího šéfkuchaře z TV Paprika Recepty na přípravu 25 obědů o třech chodech, skládající se z polévky nebo předkrmu, hlavního jídla a dezertu, doplněné časovým plánem přípravy a užitečnými radami předního britského šéfkuchaře.
Podle knihy špičkového britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye uvaříte skvělé pokrmy prostě za chvilku. Navíc při každém vaření budete stále rychlejší díky Gordonovým zkratkám a šikovným trikům, které zkrátí dobu přípravy a uspíší vaření. Z jednoduchých a čerstvých surovin získáte maximum za minimum času, ať už jde o kuřecí souvlaki, zelenou polentu s jarní zeleninou a kozím sýrem, dýňové těstoviny z jedné pánve, při jejichž vaření skoro nenaděláte nepořádek, opečené telecí kotlety s bostonskými fazolemi, lákavé ostré rybí karí nebo superrychlý lepkavý karamelový pudink z mikrovlnky. Gordon ale říká, že nemusíte vařit s hodinkami v ruce. „Nezáleží na tom, jestli vám příprava zabere 10, 12, nebo dokonce 15 minut, mně jde o to, abych se podělil o své znalosti, odborné poznatky a praktické zkušenosti, které jsem nasbíral za 25 let, a aby se všichni cítili jako lepší a sebevědomější kuchaři. Tohle je skvělé jídlo v té nejrychlejší podobě a rychlé jídlo v té nejvyšší kvalitě."
Cílem Gordona Ramsaye tentokrát bylo naučit diváky připravit vmžiku dobré jídlo, na kterém si mohou pochutnat s rodinou nebo kamarády. Ve druhé řadě TV seriálu o vaření jezdil po celé Velké Británii a učil zájemce připravovat pokrmy z různých koutů světa pro nejrůznější příležitosti. Jako vždy pomáhá amatérským kuchařům ve všech fázích, navrhuje nejlepší suroviny, radí, jak zkoordinovat přípravu několika chodů najednou a jak pokrmy předkládat na stůl.Kuchařka obsahuje 25 sestav dobře sladěných receptů na předkrm, hlavní jídlo a dezert, ale také časový rozpis přípravy, návrhy na obměny a různé rady od předního britského šéfkuchaře.
In 1982, Argentina rashly gambled that a full-scale invasion of the Falklands Islands - ownership of which had been disputed with Great Britain for over a century - would put an end to years of political wrangling. However Britain's response was to immediately dispatch a task force to recover the islands by force if necessary. The 'conflict' which followed (a formal declaration of war was never given) lasted ten weeks from Argentine invasion to British liberation, the white heat of battle using 20th century technology contrasting with bitter hand-to-hand bayonet fighting in inhospitable conditions. This title features eyewitness accounts by the participants of both sides and islanders that leave us in no doubt as to the ferocity of the combat on land, sea and in the air. Its comparison photography in colour of all the battlefields, the crash sites of the aircraft shot down, the relics and the remains, together with portraits of those who lost their lives and the battlefield memorials, serve as a graphic testimony to their endeavours, 25 years after the battle. "A Roll of Honour" lists the casualties of both sides and, for the first time, the graves of all the British fallen - both on the islands and the United Kingdom - have been visited and photographed as a lasting record of all those who made the supreme sacrifice I what is most probably Britain's last colonial war.