Knihobot

Božena Krchová

    Naše domácnost
    Kuchyň
    Malá rodinná škola. Kuchyň
    Technika mění domácnost
    Dobrá rada pro každou domácnost
    Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
    • 1969

      Další pokračování rad o domácím hospodaření pro děvčata a mladé ženy se týká zařízení kuchyně. Autorka, známá odbornice v domácím hospodaření, a to zvláště v zařizování kuchyní, sepsala zajímavým způsobem všechno, co je třeba vědět, než začneme nakupovat nábytek a nádobí. Dívky se dovědí, kam je nejlépe umístit kuchyň a jídelní kout, jak uspořádat nábytek a kuchyňské zařízení, poznají důležitost snadného zdroje teplé vody, dostane se jim poučení osprávném osvětlení a barvách v kuchyni, o uložení potravin, o počtu a druhu nutného nádobí a o mnoha podobných důležitých věcech.

      Kuchyň
    • 1967

      Zajímavým způsobem osvětluje knížka, jak technický pokrok zasáhl do provozu a údržby domácnosti a jak se v průběhu doby, zhruba od začátku tohoto století, změnil způsob bydlení, přípravy stravy, oblékání, praní i vlastní organizace domácích prací. Nastiňuje i perspektivy dalšího vývoje, který s pomocí techniky zjednoduší a usnadní provoz moderní domácnosti. Kapitoly: Obydlí, Spaní, Úložné prostory, Technické vybavení bytu, Osvětlení, Topení, Úklid, Příprava stravy, Stravovací zvyklosti, Ukládaní zásob, Kuchyňské pracoviště, Různé kuchyňské nářadí, Varné nádobí, Pánve, rošty, grily, Kuchyňské nářadí, Stroje a strojky, Váhy a měřidla, Kuchyňské hodiny, Termosky a sifony, Příprava kávy, Podávání pokrmů - stolní nádobí, Potraviny v kuchyni, Oblékání, Vliv módy, Materiálové možnosti, Rozvoj výroby textílií, Rozvoj výroby oděvů, Malé technické objevy a zlepšení, Výbava nevěsty, Praní a čištění textilií, Práce a organizace v domácnosti. První vydání. Cena knihy v čase vydání: 12.- Kčs.

      Technika mění domácnost
    • 1962

      Další vydání encyklopedické příručky obsahuje nejrozmanitější pokyny a rady k vedení domácnosti, zařízení, vybavení a údržbě bytu, přípravě stravy apod. Je tu i poučení o šití, spravování a přešívání, údržbě předmětů osobní potřeby, předcházení úrazům, osobní hygieně, první pomoci i o organizaci domácího provozu.

      Dobrá rada pro každou domácnost
    • 1952

      Vaříme zdravě, chutně a hospodárně

      • 217 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,5(86)Ohodnotit

      Dnes již klasická kuchařská kniha Vaříme zdravě, chutně a hospodárně představuje vskutku národní bohatství naší gastronomie. Byla přeložena do pěti jazyků, vyšla v sedmi zemích světa v téměř milionovém nákladu a získala si bezesporu všechny generace kuchařů a kuchařek. Přehledné zpracování, jehož základem je naše česká kuchyně charakteristická polévkami, moučnými pečenými i vařenými pokrmy, úpravou mas v omáčkách a rozmanitosti bramborových jídel, nabízí začátečníkům, ale i profesionálům spolehlivé, časem prověřené a odborně uspořádané předpisy. Novinkou v tomto vydání jsou symboly, jež vám poskytnou informaci, pro kolik osob je jídlo určeno, jak dlouho trvá příprava a kolik času strávíte u samotného vaření. Více než 1700 receptů od polévek až po zákusky.

      Vaříme zdravě, chutně a hospodárně