Souhrn vyčerpávajících informací o 125 druzích domácích i exotických bylin a dřevin, které pro svůj obsah aromatických látek nacházejí uplatnění v kuchyni - jako koření, salátové přísady, čajové či jiné nápojové ingredience. U každého druhu se čtenář dozví o jeho botanické příslušnosti, použití, obsahových látkách, získá rady pro pěstování i pro jiné než kulinární využití (lékařské apod.); závěr patří kaleidoskopu zajímavostí a kuriozit. Jednotlivé kapitoly jsou doprovázeny řadou černobílých, velmi výstižných kreseb, a tak se publikace stává nejen odbornou příručkou, ale i knihou pro širokou čtenářskou veřejnost.
Ernest Small Knihy


In Defense of the World's Most Despised Species
Why we love some species but hate most, and why it matters
- 724 stránek
- 26 hodin čtení
Exploring the psychological motivations behind human perceptions of species, this book delves into how visual cues significantly influence our judgments of attractiveness. It provides an in-depth analysis of the physical and behavioral traits that elicit affection or disdain towards various species, highlighting the complexities of our emotional responses to the natural world.