Pokud patříte mezi milovníky kávy, pak vám váš vonící šálek za tuto půvabnou knížku poděkuje, protože vaši neřest povýší na umění. Pronikněte do sofistikované filozofie pití kávy, která povyšuje posezení na kulturní událost s osobitým bontonem, začtěte se do její kouzelné historie a navštivte různé kouty světa, v nichž tato pochutina zdomácněla zcela specifickými způsoby. Ozvláštněte si prožitek
Monografie informuje o u nás nejčastěji používaných potravinách - pochutinách, o původu potraviny, jejích zdrojích, výskytu, chemickém složení, kulinářském využití a jak může působit na organismus.
Kniha, která neřest povýší na umění, z jejíchž stránek voní nejen káva, ale i moře, hory a exotické dálky. Už jen cesta kávových zrn má v sobě nádech tajemství a dobrodružství, o jakých jsme čítali jako děti.
Nečekejte ale romantické vyprávění, U kávy o kávě a kávovinách je kniha pro kávové znalce i běžné konzumenty. Seznámí vás poutavou formou s historií i současností pěstování kávovníku, zpracování kávových zrn a zasvětí do tajemství pražení.
Jozef Augustín, oceňovaný odborník na kávovou tematiku, ale nenechá své čtenáře o kávě jen snít, v jeho knize najdete i množství prověřených receptů na kávové speciality, které si můžete připravit i v domácích podmínkách.
Hledáte-li knihu, která vám otevře obzory, provede vás různými kouty světa a o jednom z nejoblíbenějších nápojů vůbec podá opravdu do detailů propracovanou zprávu, nehledejte. Držíte ji v ruce.
Aktualizované rozšířené vydání jedinečné publikace, která vyšla poprvé před patnácti lety, a stala se biblí nejen mezi baristy.