Knihobot

Alois Houžvička

    Normy mléčných nápojů a jídel
    Drůbeží speciality
    Receptury teplých jídel
    Normy teplých jídel
    Receptury studených jídel
    Receptury jídel pro závodní stravování
    • Pro potřeby veřejného stravování. 6. přepracované a doplněné vydání Příručka v novém vydání je podstatně přepracována. Proti předešlému vydání spotřebních norem vypouští receptury jídel, pro které nejsou k dosažení vhodné suroviny, a zahrnuje nové druhy žádaných výrobků. Předpisy jsou přečíslovány a nově jsou uspořádány skupiny výrobků. Současnosti lépe odpovídají i změny výtěžnosti rybích a dalších výrobků. Úvodní část přináší seznam receptur, tabulky ztrát i odpadů při zpracování a vhodných záměn surovin. Následují předpisy, z nichž každý obsahuje přesný rozpočet na 100 jídel, váhu 1 porce a výrobní postup.

      Receptury studených jídel