Knihobot

Olga Mengerová

    Vaříme pro kojence a batolata
    Česká kuchyně pro váš typ : Krevní skupina A : zdravá výživa, štíhlá linie, dobrá kondice
    Nemoci žaludku a dvanáctníku
    Výživa při pravidelném dialyzačním léčení
    Celiakie. Bezlepková dieta a rady lékaře
    Smoothies : 240 nejlepších českých receptů pro kojence, malé děti i jejich maminky
    • 2019

      Vaříme pro kojence a batolata

      • 168 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,1(30)Ohodnotit

      Kdy a čím začít přikrmovat kojence? Jaká strava prospívá batoleti? Co přijde k chuti dětem v 7. až 9. měsíci, v jednom a dvou letech? Jaké jsou správné dávky jednotlivých živin, zásady přípravy pokrmů či základní požadavky na hygienu a vybavení kuchyně? Odpovědi na tyto otázky spolu s více než dvěma stovkami vyzkoušených receptů usnadní maminkám rozhodování, čím ve správný čas nasytit nejmladšího člena rodiny. Kuchařská kniha zkušené specialistky na výživu je rozdělena do dvou základních oddílů věnovaných kojenecké a batolecí stravě. Nabízí návody na mléčné a nemléčné příkrmy z ovoce a zeleniny, kaše z obilovin či s ovocem a pokrmy z brambor, s masem či vejci. Recepty na polévky a hlavní pokrmy z drůbeže, ryb i masa nebo bezmasá sladká i slaná jídla doplňují oddíly věnované přílohám, salátům, moučníkům a slavnostním pokrmům. Najdete v ní také základní pravidla pro sestavení zdravého, pestrého a chutného jídelníčku včetně správného pitného režimu i rady, jak dítě zapojit do rodinného stolování.

      Vaříme pro kojence a batolata
    • 2019
    • 2018

      Tato publikace je svým obsahem ojedinělá na českém trhu. Je to první kniha, která spojuje požadavky diabetické respektive redukční diety při současné nutnosti vyloučit lepek ze stravy. Kromě podrobného přehledu vhodných a nevhodných potravin včetně průmyslově zpracovaných obsahuje recepty vhodné pro diabetiky a jedince s nadváhou respektive obezitou, kteří z jakýchkoliv důvodů nemohou konzumovat lepek. Najdeme v ní i příklad jídelního lístku. Je vhodná i pro ty, kteří se chtějí stravovat zdravě při současném vyloučení lepku ze stravy.

      Bezlepková dieta : nejen pro pacienty s cukrovkou a redukční dietou
    • 2015

      Redukční recepty bez lepku

      • 192 stránek
      • 7 hodin čtení

      Tato kniha je určena všem, kteří se řídí pravidly bezlepkové nebo diabetické stravy, chtějí zhubnout, a přitom nehladovět. Olga Mengerová jako zkušená nutriční terapeutka pro ně sestavila více než 300 receptů a několik základních tipů a triků, jak si vytvořit zdravý jídelníček. Často se stává, že i když známe zásady správné výživy, neumíme svoje poznatky převést do praxe. Přitom to vůbec není těžké, stačí jen znát „obecný vzorec“ a vědět, mezi kterými potravinami vybírat! A výběr vhodných potravin, i těch bezlepkových, je v dnešní době opravdu velký. I bezlepkové vaření může být praktické, rychlé a především – výsledky stojí za to! Pochutnejte si na skvělých zeleninových polévkách, králičím guláši, krůtím plátku na houbách, pečeném kapru s křenem, bramborových lívancích, celerových řízečcích, cizrnových placičkách se zeleninou, beskydské pohance, bezlepkových langoších nebo křehkých jablkových muffinech.

      Redukční recepty bez lepku
    • 2014

      Nemoci žaludku a dvanáctníku jsou typickými zdravotními obtížemi, jejichž léčbu lze významně ovlivnit správnými dietními opatřeními. Dobré jídlo je jedním ze symbolů spokojenosti. Proto bychom vám v naší knížce rádi ukázali, že i dieta může přinést potěšení z dobrého jídla. Vždyť psychická pohoda, pramenící ze souladu s opravdu chutnou dietou, významně podpoří léčbu nemoci. Publikace umožní každému nemocnému, aby pochopil problematiku svého onemocnění a našel kvalifikované odpovědi na celou řadu otázek, které si v souvislosti s nemocí klade. Těžiště knihy je v praktické části, kde se autorky snaží vedle výběru potravin a zásad přípravy pokrmů přinést i co nejpestřejší výběr receptů a jídelníčku. Podrobně se autorky zabývají dietami: • při vředové chorobě žaludku a dvanáctníku • při funkčních poruchách žaludku a dvanáctníku • při akutním zánětu žaludku • při chronickém zánětu žaludku • při pooperačních stavech Kniha je určena především pacientům. Obsahuje však cenné informace pro zdravotnický personál a studenty zdravotnických oborů.

      Nemoci žaludku a dvanáctníku
    • 2010

      Monografie, jejíž téma je velice aktuální a dosud nebylo v našem písemnictví takto komplexně a podrobně zpracováno, podává podrobný přehled vědomostí o prolínání poškození ledvin a následných metabolických poruchách s dietologií ledvinových onemocnění. Autoři zúročují třicetileté zkušenosti s vyšetřováním, léčbou a výzkumem u nefrologických nemocných v souvislosti s možnostmi léčebných dietologických přístupů. Publikace je určena především nefrologům a nutričním pracovníkům ale poučení v ní najdou také internisté, praktičtí lékaři a zdravotní sestry na nefrologických pracovištích a dialyzačních odděleních jakožto i lékaři získávající specializaci v oboru nefrologie. Text je rozčleněn do 2 celků - část nefrologická podává podrobný přehled patofyziologie, kliniky nefrologických onemocnění a průvodních metabolických změn, část dietologická detailně popisuje možnosti moderní dietologie jak tato onemocnění příznivě ovlivnit. Je tudíž předpokladem, že kniha bude přínosem nejen pro klinickou nefrologickou praxi ale i pro postgraduální vzdělávání v oboru.

      Dieta a nutriční opatření u chorob ledvin a močových cest
    • 2010

      Dieta u chronických onemocnění ledvin

      • 148 stránek
      • 6 hodin čtení

      Praktické rady pro pacienty s onemocněním ledvin se týkají správného stravování. Doplněno jídelníčky, kuchařskými předpisy, tabulkami s nutričními hodnotami některých potravin.

      Dieta u chronických onemocnění ledvin
    • 2009
    • 2008

      Kniha nabízí pacientům s celiakií, u dětí pak jejich rodičům, nejaktuálnější informace o nemoci, její diagnostice a léčení. Nové pojetí bezlepkových receptů s důrazem na domácí příppravu bezlepkového chleba a pečiva bude spolu s jídelníčkem a rozsáhlmi tabulkami vhodných potravin dobrým pomocníkem pro celiaky a jejich rodiny.

      Celiakie. Bezlepková dieta a rady lékaře