Knihobot

Alena Hrbková

    Drůbež
    Mamma mia!, aneb To nejlepší od italských matek
    Chléb v hlavní roli
    Nová biokuchařka Hanky Zemanové
    BioAbecedář Hanky Zemanové
    Nový BioAbecedář Hanky Zemanové
    • 2023

      Nový BioAbecedář Hanky Zemanové

      • 423 stránek
      • 15 hodin čtení
      4,8(87)Ohodnotit

      Vše podstatné o zdravém jídle v jedné knize. Srozumitelné informace, ověřené odborníky a celostními lékaři. 25 let Hančiných praktických zkušeností. Po 13 letech úspěšného prodeje kompletně přepracovaný. Receptová část knihy zůstala nezměněna. BioAbecedář je encyklopedie zdravých surovin plná praktických rad pro jejich nakupování a vaření. Hned po 1. vydání v roce 2010 ji média začala nazývat bio-biblí. Mnozí výživoví poradci ji doporučují svým klientům. Kniha je skvělým rádcem pro obchodníky s kvalitními potravinami a mnoho rodin, restaurací i jídelen dnes díky BioAbecedáři vaří zdravěji. O knize řekli: „BioAbecedář je nejdokonalejším knižním zdrojem informací o zdravé výživě v Česku. Najdete zde detailní faktografická data, doplněná skvělými osobními zkušenostmi a radami. Knihu jsem recenzovala a doporučuji ji svým klientům.“ PharmDr. Margit Slimáková, specialistka na zdravotní prevenci. Do 3. vydání BioAbecedáře jsem všechny hlavní texty napsala úplně nově, z mého současného úhlu pohledu a s přihlédnutím k novým poznatkům vědy o výživě. Jsem bohatší o 15 let životních zkušeností, vnímám více souvislostí i úskalí potravinářského průmyslu a zdravé výživy a mám jiný styl psaní. V Novém BioAbecedáři najdete i tipy, v čem se změnilo moje vaření, jakým potravinám věřím a které považuji za úplně zbytečné. Autorka Hanka Zemanová

      Nový BioAbecedář Hanky Zemanové
    • 2023

      Líná kuchařka

      • 164 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,4(5)Ohodnotit

      Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření. Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili a přepsali tak, abyste v kuchyni nestrávili věčnost a s jejich přípravou měli výrazně méně práce. Zkrátka minimum úsilí, maximální požitek. Jaké jsou znaky lenivého kuchaře? Nechce číst dlouhé recepty, nechce trávit hodiny u sporáku, ale přes to všechno by se rád dobře najedl. Pokud se v líném kuchaři poznáváte, je tato kuchařka přesně pro vás. Sepsali jsme do ní jídla všeho druhu a zjednodušili je tak, aby vám na vaření stačilo pár ingrediencí i pár minut. Přidali jsme tipy, jak si v kuchyni zjednodušit život i jak zapojit šikovné přístroje, které mohou vařit za vás. Všechny recepty jsme jako vždy uvařili, ochutnali a vyladili v redakční kuchyni časopisu Apetit. V Líné kuchařce najdete tyto kapitoly: -Servis -Skoro bez práce -Jedna pánev stačí! -Z trouby na stůl -Šikovní pomocníci -Chytré zkratky -Sladké lenošení

      Líná kuchařka
    • 2019

      Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) nebo i na cestě k profesionálním kvalitám. Najdete zde vše potřebné, od technického vybavení a všech praktických kroků až po vytváření atmosféry. Dokonale návodný manuál a umělecký zážitek v jednom!

      Jak se fotografuje jídlo. Nafoťte si vlastní kuchařku
    • 2019

      Nová biokuchařka Hanky Zemanové

      • 321 stránek
      • 12 hodin čtení
      4,7(41)Ohodnotit

      Kompletně přepracovaná Biokuchařka obsahuje nové recepty, aktuální informace o biopotravinách, nových výživových trendech, rady pro výběr potravin i vaření. Zásady zdravého stravování. Seznámení s ekofarmáři a producenty biopotravin. Recepty na přípravu polévek, salátů a pomazánek, zeleninových a luštěninových jídel, pokrmy z biomasa, příloh a sladkých jídel.

      Nová biokuchařka Hanky Zemanové
    • 2017

      BioAbecedář Hanky Zemanové

      • 440 stránek
      • 16 hodin čtení
      4,8(90)Ohodnotit

      BioAbecedář je nová kniha autorky bestselleru Biokuchařky Hanky Zemanové, které se prodalo přes 23 000 ks a která zvítězila v soutěži Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Knihu tvoří čtyři části: Praktický průvodce nakupováním je rozdělen do tematických celků. Obsahuje obecná pravidla, jak umět rozpoznat potraviny vysoké kvality, konkrétní doporučení na určité výrobky a odpovědi na mnohá kontroverzní témata. Encyklopedická část obsahuje přehled vybraných biopotravin na trhu. Cílem je naučit spotřebitele využívat jich častěji při vaření. Součástí jsou i konkrétní tipy na určité výrobky a možnosti, kde je nakoupit. Praktická receptová část obsahuje přes 60 skvělých receptů. Jejich funkčnost nechala Hanka několikrát vyzkoušet zástupce laické i odborné veřejnosti. Všechny recepty jsou nafoceny, což zvyšuje atraktivitu knihy. V přehledu použitých surovin Hanka dává tipy na konkrétní produkty a možnosti, kde se dají nakoupit. Část plná eko- a biokontaktů je samostatnou informační přílohou, obsahující užitečnou reklamu, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod.

      BioAbecedář Hanky Zemanové
    • 2015

      Rýže

      • 164 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,3(4)Ohodnotit

      Z víc než stovky receptů, vyzkoušených a ověřených redakcí časopisu Apetit, si vyberou úplní začátečníci, ale díky spoustě nových nápadu se nebudou nudit ani ti, kteří se ve vaření vyznají. Nabízíme totiž jak českou klasiku (ptáčka s rýží, rýžový nákyp), tak i recepty šmrncnuté exotikou - thajské kari, jarní závitky, rýžové nudle… Zvláštní pozornost jsme věnovali jednotlivým druhům rýže - v receptech se tak objeví např. jasmínová rýže, divoká rýže, rýže na rizoto, červená rýže...

      Rýže
    • 2015

      Floristika je ve světě uznávanou samostatnou profesí již od 60. let minulého století jako návrhová a realizační umělecká tvorba. Respektuje estetická pravidla, materiál podle ročních období či měsíců a rozličné pracovní techniky. Zkuste si s autorkou krok za krokem připravit kytici z růží, konvalinek či čemeřice v originální váze nebo konvici. Naplňte hrnky a ošatky barevnou záplavou jarních květů. Darujte originální dárek své dívce na Valentina. Kniha je pokladnicí nápadů k samostatné tvůrčí práci s květinami.

      Floristika pro začátečníky. Květinová aranžmá pro celý rok
    • 2015

      Sladká rawmance je kuchařka, jakou svět neviděl. Na rozdíl od pohádkové jitrnice je ale opravdová, jen trochu jiná. Ať už patříte ke špičkovým cukrářům, nebo se uměním sladké tečky zabýváte jen krátce pootevře vám dveře k tajemství těch nejzdravějších a nejchutnějších dezertů na světě – raw dezertů připravených z čerstvých přírodních surovin, bez chemie, lepku a laktózy. Díky raw food prospějete svému zdraví a navíc si zamlsáte. V knize najdete recepty na dorty, cupcaky, sušenky, koláče, čokoládu, zmrzliny a chutné snídaně. Přejeme Vám zdravé a zábavné mlsání.

      Sladká rawmance
    • 2015

      Neodolatelná a svěží kuchařka pro všechny milovníky sladkého kombinuje domácí i zahraniční dezerty a moučníky, a to jak pečené, tak nepečené. Ať už chcete vyzkoušet něco nového či ohromit své přátele a známé, „fresh“ recepty vás určitě nezklamou! Bonusem jsou stránky pro vpisování a vlepování vlastních receptů a poznámek.

      Moje sladká kuchařka : 76 originálních receptů pro radost z pečení
    • 2013

      Časopis Apetit uvádí novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně, přičemž první kuchařka se věnuje oblíbené italské kuchyni. Obsahuje nejlepší italské recepty, od klasik jako boloňské ragú a caprese po rychlé pokrmy, saláty a chuťovky. Složitější recepty jsou popsány krok za krokem, aby je zvládli i začátečníci, a zahrnují přípravu domácí pasty, těsta na pizzu či gnocchi, stejně jako regionální speciality z Jižního Tyrolska a Sicílie. Nechybí ani proslulé italské dezerty jako tiramisu a panna cotta. Každá kapitola začíná dvoustránkou s informacemi o správném nakupování a použití italských surovin, včetně olivového oleje, parmazánu a sezónní zeleniny a ovoce. Autorka, Katka Švejdová, která žila v Itálii, přináší autentické recepty, které jí prozradily italské mammy. Tyto recepty jsou ověřené redakcí Apetitu a snadno uvařitelné i v českých podmínkách. Celkem 160 stran pečlivě vybraných receptů je rozděleno do sedmi kapitol, které zahrnují rychlé pokrmy, pizzu, těstoviny, regionální speciality, horské pokrmy, hostiny a dezerty. Apetit vám přinese kousek Itálie přímo domů!

      Mamma mia!, aneb To nejlepší od italských matek