Knihobot

Scott Rao

    Scott Rao je uznávaným odborníkem na kávu, jehož práce ovlivnila kavárenský průmysl po celém světě. Jeho přístup k pražení a přípravě kávy je založen na systematickém a vzdělaném základu, což je patrné v jeho konzultační činnosti a mistrovských kurzech. Rao se snaží pozvednout znalosti a dovednosti profesionálů v oboru, aby dosáhli dokonalosti v každém šálku.

    Scott Rao
    Everything But Espresso
    Příručka profesionálního baristy
    • 2018

      Příručka profesionálního baristy

      • 100 stránek
      • 4 hodiny čtení
      3,0(1)Ohodnotit

      Proslulá kniha, která by neměla chybět žádnému baristovi, kavárníkovi či zapálenému neprofesionálovi. Odborný průvodce přípravou kávy a čaje od americké legendy Scotta Rao. Na 100 stranách Scott popisuje praktické, exaktní a několika desítkami let zkušeností prověřené informace o přípravě kávy v komerčním i domácím prostředí. Autor se věnuje espressu, filtrované kávě, ale i problematice mletí a vodě. Tato kniha je nutností pro všechny, kteří to myslí s přípravou kávy vážně.

      Příručka profesionálního baristy
    • 2010

      Scott's second book covers all of the major non-espresso forms of coffee brewing. Broken up into three parts, Everything but Espresso covers the following: Part One - Coffee extraction, extraction measurement, and how to manipulate flavor by changing brewing parameters Part Two - How to optimize various brewing methods, such as drip, pour over, press pot, and vacuum pot. Part Three - Proper water chemistry and bean storage. If you're either an espresso aficionado who wants to spread their wings or someone who cherishes their old press pot, this book is the definitive guide to making the best possible brew at home.

      Everything But Espresso