Knihobot

Stuart Farrimond

    Dr. Stuart Farrimond je spisovatel, moderátor a pedagog se zaměřením na vědu a medicínu. Jeho práce, která se objevuje v národních i mezinárodních publikacích, se vyznačuje srozumitelností a poutavostí. Dlouhodobě se věnuje popularizaci vědeckých témat a zpřístupňování komplexních informací širšímu publiku. Jeho prezentace a psaní přibližují fascinující svět vědy a medicíny.

    Stuart Farrimond
    The Science of Flavour
    The science of living : 219 reasons to rethink your daily routine
    The Science of Gardening
    The Science of Spice
    Žijte svůj nejlepší život
    Jak vaří šéfkuchaři
    • 2021

      Žijte svůj nejlepší život

      • 256 stránek
      • 9 hodin čtení
      3,6(14)Ohodnotit

      Prozkoumejte vědu, která stojí za každodenními životními návyky, a udělejte svůj den zdravějším, šťastnějším a produktivnějším. Mnoho činností, které považujeme za samozřejmost, je ve skutečnosti v rozporu se zdravým životním stylem. Tato průkopnická kniha se opře do dlouholetých zažitých zvyků a vysvětlí například, že vypít osm sklenic denně je příliš mnoho; snídaně není nejdůležitější jídlo dne; chytré telefony nás nedělají depresivními. Doktor Stuart Farrimond s nejnovějšími výzkumy v oblasti psychologie, výživy, biologie a fyziky, odhaluje pseudovědu a přináší pouze fakta – to vše přístupným, a především zábavným stylem.

      Žijte svůj nejlepší život
    • 2020

      Jak vaří šéfkuchaři

      • 256 stránek
      • 9 hodin čtení
      4,4(638)Ohodnotit

      Autor knihy Stuart Farrimond je presvedčený, že si pri varení neraz kladiete otázky o základných postupoch a technikách, ktorých výsledkom je dokonalé jedlo; vysvetľuje, prečo niektoré rady fungujú a iné nie; ako predísť chybám pri varení alebo ich napraviť... Len sa pýtajte, autor vám odpovie na viac ako 160 najčastejších otázok a vysvetlí pravidlá varenia na základe výsledkov najnovších výskumov. Vedecké poznatky pretavil do praktických odpovedí, ktoré sú napísané zrozumiteľne a prehľadne. Venuje sa mäsu, rybám a plodom mora, vajciam a mliečnym výrobkom, ryži, obilninám a cestovinám, zelenine, ovociu, orechom a semenám, bylinkám, koreniu, oleju, pečeniu a dezertom... Keď vďaka knihe pochopíte s pomocou knihy isté zákonitosti, budete variť ako šéfkuchári! Máte jedinečnú možnosť posunúť svoje kuchárske umenie na vyššiu úroveň a zmeniť svoj spôsob varenia, pretože verte-neverte, zvyky sú často jednoducho zafixované omyly.

      Jak vaří šéfkuchaři