Světová encyklopedie vín. Unikátní průvodce víny celého světa
- 483 stránek
- 17 hodin čtení
Encyklopedie o pěstování, prodeji, značkách aj. vín.
Tom Stevens je britský spisovatel a scenárista, který se věnuje žánru Jungovské mýtické fikce. Jeho rozsáhlé dílo zahrnuje psychology, mytologii, vztahy mezi myslí a tělem, historii, filozofii a sportovní vědu. Jako hlubinný psycholog s třicetiletou praxí se Stevens ponořuje do psychologických motivů a archetypálních témat, aby vytvořil poutavé příběhy. Jeho přístup kombinuje hluboké znalosti psychologie s pozoruhodnou schopností vyprávění, což z něj činí předního autora ve svém oboru.







Encyklopedie o pěstování, prodeji, značkách aj. vín.
Spolehlivě,s mezinárodní platností a aktualizovaně; Nová encyklopedie vína světově proslulé aukční síně Sotheby ´s je uspořádaná zeměpisně a kombinuje mapy a fotografie s informacemi ze všech vinařských oblastí, uvádí profily význačných výrobců a hodnocení jednotlivých vín. Systém odkazů, ve kterých je možné se snadno orientovat a bohatství praktických rad činí z knihy nevyčerpatelný zdroj informací pro všechny milovníky vína - od těch, jež se napijí příležitostně až po skutečné znalce.
Praktické rady, které jsou deklarovány v záhlaví, poskytuje tato publikace především v problematice nákupu, skladování a podávání vína, jak číst etikety; jinak podává především stručné a přehledné vysvětlení: Co je víno, odrůdy vína, vinařské oblasti, jak se dělají různé druhyvín, jak se degustuje. Přitažlivé poučení pro naprosté laiky.
Arranged geographically and featuring profiles of distinguished producers and assessments of individual wines, this authoritative guide contains a wealth of practical advice, making it an unrivaled source of information for all lovers of wine--from the occasional drinker to the connoisseur. Maps & photos.
Outlining the relationship-building processes used successfully by professional consulting firms, this book allows sales professionals in other industries to learn explanations and documentation reagrding consulting firm approaches and techniques
Someone’s Else’s Empire coolly reassesses Britain’s relationship with the United States. Elite descriptions of Britain’s position in the world (‘punching above our weight’) are untenable, Tom Stevenson argues. Yet there is a refusal, in most parts of society, to examine the assumptions behind them. Half a century after British withdrawal from “east of Suez,” why has the Indo-Pacific tilt become a Whitehall priority? Why are newly opened Persian Gulf bases working side by side with Saudi and Emirati forces engaged in the catastrophic war on Yemen? The impetus for so many decisions about British foreign policy comes from a desire to maintain lieutenant rank with Washington. But British leaders and defence specialists tend to dislike seeing Britain framed by American power. A great effort is required to clear away the build-up of irrelevant, nostalgic detritus around “Global Britain.” Stevenson looks at the infrastructure of a US world order re-energised by Russia’s invasion of Ukraine, and fits the UK into the picture without the usual euphemisms. It is one thing to station military forces around the world to maintain your empire, he observes, but quite another to do so for someone else’s.
This book is designed to act as an encyclopaedia of wines and a practical guide to choosing and appreciating wine. It contains taste charts, giving details of individual wines - how they are grown, tasting notes, the best recent vintages and when to drink particular wines. Maps show the major wine regions of each country, with principal districts within each region highlighted as well as the whereabouts of individual chateaux and vineyards. Tom Stevenson is the author of the Sunday Telegraph Good Wine Guide and Champagne.