Rachel Allen Životopis
Rachael Allen se pohybuje na pomezí vědy a literatury pro mladé dospělé, kde s nadšením prozkoumává lidskou mysl a dospívání. Její psaní se vyznačuje pronikavým vhledem do psychologie postav, často se zaměřuje na témata sebeobjevování a odolnosti tváří v tvář životním výzvám. Allen do svých děl vnáší jedinečnou perspektivu, která je ovlivněna jejím studiem neurovědy, a nabízí tak mladým čtenářům poutavé a intelektuálně podnětné příběhy. Její příběhy o silných ženských hrdinkách a jejich cestách ztělesňují ducha rebelie a hledání vlastní identity.







Narozena 21. března v Dublinu. Je irskou kuchařkou a spisovatelkou. Absolvovala Ballymaloe Cookery School, poté vařila v Ballymaloe House Hotel a poté učila na škole. V září 2004 vysílala televize RTÉ první sérii Ireland Rachel's Favourite Food a to v Austrálii, Canadě, Itálii i jinde. Poté následovaly další pořady. Rachel je jedním z častých hostů v Sobotní kuchyni BBC a přednáší na Good Food Channel Market Kitchen.