Knihobot

Dagmar Eisenmann

    Domácí sušení : připravte si v sušičce potravin zdravé pochoutky: Od sušeného ovoce až po maso
    Chuť Vietnamu: udělejte si doma jednoduché vietnamské jídlo
    Simple
    Hojnost
    Dítě. Zázrak prvních dvou let
    Provence : Škola provensálské kuchyně
    • Provence : Škola provensálské kuchyně

      • 352 stránek
      • 13 hodin čtení
      4,9(12)Ohodnotit

      Tajemství surovin a receptů jižní Francie. Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Autor se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považován za guru provensálského stravování. Zavede nás na rybí trh, do tradičního pekařství, k výrobcům sýrů, dozvíme se od něj, jak místní získávají ze surovin nejlepší chutě a vůně, umožní nám prostě poznat provensálské jídlo z první ruky… Můžeme si vybrat z více než stovky receptů a ochutnat třeba tapenádu neboli kaparovou pastu, cuketové smaženky, jehněčí kýtu s bylinkami nebo jahodový coulis. Jak uvařit dobré a tradiční provensálské jídlo v pohodlí vlastní kuchyně.

      Provence : Škola provensálské kuchyně
    • Dítě. Zázrak prvních dvou let

      • 192 stránek
      • 7 hodin čtení
      5,0(5)Ohodnotit

      Malé děti, jejich neuvěřitelný potenciál růstu a mimořádné schopnosti rozvoje, jsou podivuhodné. K zamyšlení vyzývající kniha Desmonda Morrise přináší překvapující skutečnosti, díky ní užasnete nad složitostí lidského těla a schopností dítěte dokázat toho tolik během tak krátké doby. Kniha se zabývá učením a přirozeným růstem, emocionálním vývojem i způsobem, jakým se dítě zařazuje do lidské společnosti v prvních dvou letech života, i retrospektivními pohledy na život v děloze. Obsahuje mnoho zajímavých informací, úchvatných fotografií a vynikajících nákresů, které ukazují, co je pod povrchem.

      Dítě. Zázrak prvních dvou let
    • Hojnost

      Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně

      4,5(1462)Ohodnotit

      Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně. Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také osobitý přístup k vaření zeleninových jídel. V publikaci naleznete 120 jedinečných zeleninových receptů. Je možné, že obrátí naruby i váš pohled na gastronomii, v níž jste si doposud nedovedli představit talíř bez masa. Yotamova fantazie a inspirace má kořeny v rodném prostředí, Středomoří, a je obohacena prožitky z různých světových míst, kde žil nebo pracoval. U nás je autor známý mimo jiné z pořadů Středomořská kuchyně s Yotamem Ottolenghim a Jeruzalém na talíři vysílanými TV Paprika. Ponořte se do fascinujícího světa zeleniny, k opravdovým lahůdkám a hojnosti chutí vede cesta pouze přes skvělou kuchyni Yotama Ottolenghiho.

      Hojnost
    • Simple

      Snadné vaření na šest písmen

      • 322 stránek
      • 12 hodin čtení
      4,5(2333)Ohodnotit

      Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše. Není marné ani to, když jsou v receptu suroviny, jež máte běžně ve spíži, prostě vaříte ze zásob. Vařit lze rovněž lehce, jídlo se dělá více méně samo v hrnci či troubě. Další recepty vám předvedou efektivní vaření, důležité je jen znát dobrý trik a vychytat správný postup. Podle okolností si tedy vyberete způsob, který vám vyhovuje, aby vaření bylo snadné, uvolňující, a tedy zábavné. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy. Ottolenghi o ní řekl: „Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně ,Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než jedním) způsobem.“ A vše si můžete vyzkoušet na zelenině, rýži, obilovinách, luštěninách, těstovinách, mase, rybách i sladké tečce. Dejte se s odvahou do toho!

      Simple
    • Udělejte si doma jednoduché vietnamské jídlo.Když začnete vařit podle této vietnamské kuchařky, zjistíte, že potřebujete jen hrstku surovin a pak se budete snažit vyvážit sladkou, kyselou, slanou, hořkou, ostrou a umami chuť. Mnoho receptů je pro každodenní vaření - od rychlých polévek po pokrmy sdílené členy rodiny z jedné mísy a zázraky z jednoho hrnce. V knize jsou jídla i na víkendy a svátky, kdy máte o něco více času na vaření. Říká se tomu jídlo pro zábavu. Pokrmy můžete upravovat podle toho, jaké suroviny máte po ruce, a pokud něco neseženete, nahradíte to, recepty slouží jako kostra z přísad a postupů. Přizpůsobujte recepty, spotřebovávejte všechno beze zbytků a vystačte si s tím, co máte. Snadno poznáte, jak lze dát jídlu pravou vietnamskou chuť. Čeká vás třeba tofu s rajčaty a výhonkovou brokolicí v rybí omáčce, houby a topinambury prudce opékané v pánvi, horká a ohnivá zelenina s ančovičkami, kuřecí salát s cukrovým hráškem, vietnamským koriandrem a šalotkami nebo čerstvé závitky se salátem.

      Chuť Vietnamu: udělejte si doma jednoduché vietnamské jídlo
    • Domácí sušení potravin je jednou z nejchutnějších cest ke zdraví. Není to vůbec složité: sušička odstraní z potravin při nízké teplotě za pomoci ventilátoru vodu a nic dobrého se při tom neztratí, naopak - chuti se prolnou a zvýrazní. Můžete si tak snadno pochutnávat na zdravých pamlscích odpovídajících zásadám syrové (raw) nebo bezlepkové stravy a hlídat příjem sacharidů. Vyhnete se umělým chuťovým přísadám a konzervačním přípravkům a víte, co jíte. Zároveň také ušetříte. Sušené potraviny jsou návykové - kousky sušeného melounu, domácí dýňové chipsy, čokoládovo-třešňové placky, mandle v kakau a skořici, ořechové krekry s brusinkami, kořeněné hovězí proužky nebo sušenou solenou tresku si jednoduše zamilujete.

      Domácí sušení : připravte si v sušičce potravin zdravé pochoutky: Od sušeného ovoce až po maso
    • Ryby a plody moře

      • 256 stránek
      • 9 hodin čtení
      4,8(4)Ohodnotit

      Přehledná sbírka receptů na přípravu různých pokrmů z ryb a plodů moře. Ryby a plody moře obsahují mnoho vitaminů a jiných důležitých látek, a proto jsou zdravější než červené maso. Tepelná úprava rybího masa netrvá dlouho, a tak pokrmy z ryb dobře zapadají do našeho uspěchaného životního stylu. U všech receptů najdete barevnou fotografii výsledného pokrmu i fotografie důležitých kroků v postupu, které vám usnadní přípravu. Používají se co nejčerstvější suroviny, takže všechny pokrmy jsou chutné a pěkně vypadají. -- zdroj: www.bux.cz --

      Ryby a plody moře
    • S autorkou knihy, návrhářkou Catherine Bouquerelovou, strávíte příjemné chvíle při pletení a chystání výbavičky pro miminko. Kromě návrhů na oblečení zde naleznete nápady, jimiž zkrášlíte a doplníte dětský pokoj, ale i takové, které vytvoří praktické zázemí pro maminku. Potěšte se jednou z nejhezčích rukodělných technik právě teď, při čekání na příchod milovaného miminka.

      Pleteme na miminka: S láskou chystané
    • Jak vaří šéfkuchaři

      • 256 stránek
      • 9 hodin čtení
      4,4(638)Ohodnotit

      Autor knihy Stuart Farrimond je presvedčený, že si pri varení neraz kladiete otázky o základných postupoch a technikách, ktorých výsledkom je dokonalé jedlo; vysvetľuje, prečo niektoré rady fungujú a iné nie; ako predísť chybám pri varení alebo ich napraviť... Len sa pýtajte, autor vám odpovie na viac ako 160 najčastejších otázok a vysvetlí pravidlá varenia na základe výsledkov najnovších výskumov. Vedecké poznatky pretavil do praktických odpovedí, ktoré sú napísané zrozumiteľne a prehľadne. Venuje sa mäsu, rybám a plodom mora, vajciam a mliečnym výrobkom, ryži, obilninám a cestovinám, zelenine, ovociu, orechom a semenám, bylinkám, koreniu, oleju, pečeniu a dezertom... Keď vďaka knihe pochopíte s pomocou knihy isté zákonitosti, budete variť ako šéfkuchári! Máte jedinečnú možnosť posunúť svoje kuchárske umenie na vyššiu úroveň a zmeniť svoj spôsob varenia, pretože verte-neverte, zvyky sú často jednoducho zafixované omyly.

      Jak vaří šéfkuchaři
    • Ottolenghi

      • 304 stránek
      • 11 hodin čtení
      4,4(1387)Ohodnotit

      „Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale součást každodenního života, a tak to musí i zůstat.“ Dostali jste chuť uvařit něco nového, dobrého, nevšedního? Stačí prolistovat druhé vydání první kuchařky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrat si. Kniha obsahuje zhruba 150 receptů na přípravu zajímavých pokrmů, rozdělených do čtyř kapitol: Zelenina, luštěniny a obilniny, Maso a ryby, Pečení a sladkosti, Spižírna. Najdete v ní vše od různých druhů mas přes okázalé saláty po chleby i dorty – pokrmy připravené s velkou představivostí, a přitom nepříliš složité, vycházející z mnoha kulinárních tradicí od Blízkého východu po severní Afriku, Itálii a Kalifornii. Z každého receptu na vás dýchnou charakteristické znaky Ottolenghiho vaření: velkorysá gesta, vynalézavé chuti, intenzivní barvy a široká paleta zvláštních surovin.

      Ottolenghi