Traditional Icelandic cuisine, with sections for the ocean, the coast, the countryside, and the mountain. No food stains. Gorgeous illustrations, interesting recipes—like lamb blood pudding, gravlax, trout soup, skyr with berries, reindeer steaks with red wine sauce.
Nanna Rögnvaldardóttir Pořadí knih
Nanna Rögnvaldardottir je přední islandská autorka kuchařek a food writterka. Její díla se zaměřují na hluboké propojení jídla a kultury, zkoumají tradice a inovace v kulinářském umění. Prostřednictvím svých spisků Nanna oslavuje bohatost národní i mezinárodní kuchyně a inspiruje čtenáře k objevování světa chutí.



- 2004
- 2004
Cool Dishes
- 74 stránek
- 3 hodiny čtení
- 2002
Icelandic food and cookery
- 242 stránek
- 9 hodin čtení
The author includes favourites that have endured through the years and the best of recent dishes that still reflect Icelandic ingredients and cooking methods. Sample such delicacies as Grilled Rosemary-Flavoured Char, Braised Wild Goose with Fruit Stuffing and Bilberry Ice Cream. Home chefs will welcome the helpful chapters on Festive Food Traditions and Icelandic Ingredients.