Andrea Ernyeiová
Andrea Ernyeiová byla na jaře v roce 1990 se svým tatínkem součástí delegace československých Židů, kteří doprovázeli Václava Havla během jeho státní návštěvy Izraele po obnovení diplomatických vztahů. Tuto zemi pak navštívila ještě mnohokrát a během jednoho z pobytů dostala židovskou kuchařku. Postupně začala vařit tradiční jídla, která znala z pražské židovské obce a začala připravovat pro své přátele šábesové večeře. Po revoluci se vypravila za dobrodružstvím do Paříže, kde potkala svého muže. Francie byla pro ni dalším podnětem pro poznávání různých chutí a kultury stolování. Následovaly tři roky v Číně a návrat do Čech, kde vybudovala rodinnou firmu Galetka. Doplnila si odborné vzdělání a vystudovala hotelovou školu, obor kuchař, a věnuje se gastronomii. V rámci svých aktivit se nadále věnuje také židovské kuchyni, která pro ni představuje příležitost pro setkávání přátel v domácím prostředí.