Knihobot

Jennifer Trainer Thompson

    Jennifer Trainer Thompsonová je autorkou více než šestnácti knih a uznávanou osobností v oblasti pikantních potravin. Její práce se ponořuje do světa vědy, jídla, cestování, umění a životního stylu a přináší čtenářům jedinečný pohled na trendy a zajímavosti. Thompsonová je známá svým poutavým stylem psaní, který obohacuje její novinářskou kariéru trvající přes dvacet let. Její rozsáhlé publikace a mediální vystoupení z ní činí přední hlas v kulinářské i populárně vědecké literatuře.

    Very Maple Syrup
    Dále než Eistein : hledání teorie vesmíru
    • 2022

      Příběh fyziky je komplikovaný a dobrodružný. Po staletí se fyzikové noří stále hloub do tajemství přírody, vyvíjejí nové přístroje, které pomáhají některá tajemství rozluštit a jindy zas vedou k objevení nových záhad. Ve dvacátém století se tento příběh nesmírně zrychlil. Vědci pronikli do hlubin vesmíru i k subatomárním stavebním prvkům hmoty. Definovali, jaké síly vládnou mikrokosmu i makrokosmu, a ukázali, jak se jedna odvozuje z druhé. Pak ale narazili na záhadu, která až dosud všem pokusům o objasnění vzdoruje: jak sjednotit gravitační sílu s jadernými interakcemi a elektromagnetismem? Fyzikové už dlouho rozpracovávají tzv. teorii strun, která by snad mohla být cestou k definitivnímu sjednocení. Vznik, vývoj, půvab i úskalí této teorie srozumitelně vysvětluje Michio Kaku, známý fyzik a popularizátor vědy, ve spolupráci s novinářkou Jennifer Thompsonovou.

      Dále než Eistein : hledání teorie vesmíru
    • 2003

      Very Maple Syrup

      • 112 stránek
      • 4 hodiny čtení
      3,0(1)Ohodnotit

      In VERY MAPLE SYRUP, Jennifer Trainer Thompson explores the sugar season during winter in Vermont, New York, and Canada. The book features a variety of recipes highlighting the sweet and smoky flavor of maple syrup, including Maple Pulled Barbecued Pork, Maple Scones, and Lemon Pound Cake with Maple Glaze.

      Very Maple Syrup