Velký obrazový lexikon vína poskytuje přehledné informace o pěstování vinné révy, jejích odrůdách, . metodách výroby jednotlivých druhů vín i jejich školení. Věnuje se podrobně nejen vyhlášeným vinařským zemím, jako jsou Francie, Itálie, Španělsko, Německo či Portugalsko, nýbrž i zemím, které se na trhu s víny objevily teprve nedávno nebo se prosazují jen pomalu, ale jejichž vína jsou též vynikající. Sem se řadí například Chile či Kalifornie. Stručně jsou zde však zmíněny i země, které se nepovažují za tradiční producenty vín, jako jsou Japonsko či Čína. Jednotlivá vína jsou vždy podrobně popsána, co se týče odrůd, původu, chuti, doporučené teploty servírování i vhodné kombinace s pokrmy. Nechybí ani vysvětlení nejčastěji používaných odborných termínů či informace o etiketách. Celou knihu doprovází více než 800 barevných fotografií. Doufáme, že vám tato publikace lépe přiblíží svět vína a poskytne též inspiraci při výběru vhodného nápoje.
Christian Callec Knihy





Encyklopedie sýrů
- 256 stránek
- 9 hodin čtení
Tato encyklopedie poskytuje podrobné informace o výrobě sýru, o zemích, které se zabývají ať již tradiční či průmyslovou výrobou sýrů, a o velké paletě chutí a vůni této potraviny. Autor ke všem sýrům připojil také vhodnou kombinaci s alkoholickými nápoji.
Velká encyklopedie vína. Veliká výhoda této knihy je ilustrace lahví vín a popis jednotlivých vinic a regionů. Tato encyklopedie vám přiblíží nejen jednotlivé známé i méně známé značky bílých a červených vín z nejrůznějších vinařských oblastí, ale seznámí vás i s historií vína, různými odrůdami vinné révy, jejím pěstováním a způsoby zpracování hroznů. Přináší přehled vín podle země jejich původu a samozřejmě zde nechybí ani kapitola o českém a slovenském vinařství.
Encyklopedie vína
- 320 stránek
- 12 hodin čtení
Tato Encyklopedie vína vás provede světem chutí a vůní,světem prosluněných vinic a jejich darů. Najdete zde velké množství informací o červených, bílých a růžových vínech, o sherry a portském z celého světa.