Knihobot

Milan Zemina

    Vzpomínky na egyptology : 36 Jaků
    Moudrost starého Egypta
    Dávné písně lásky
    Koření pro každé vaření
    Ztracené pyramidy, zapomenutí faraoni. Abúsír
    Pyramidy
    • 2010
    • 2009

      Ovoce na stovky chutí

      • 126 stránek
      • 5 hodin čtení

      Ovoce má v lidské stravě stejně důležité a nezastupitelné místo jako zelenina. Stejně jako ona obsahuje spousty látek pro lidský organismus nepostradatelných: vlákninu, vitaminy, minerální látky, organické kyseliny, sacharidy a bezpočet dalších pokladů. Konzumuje se zasyrova, ale i tepelně upravené, samostatně i v kombinaci s řadou jiných přísad včetně masa. Děti nezřídka dávají ovoci pro jeho příjemnou chuť přednost před zeleninou. V našem jídelníčku se nejčastěji objevují domácí druhy hrušky, jablka, jahody, meruňky, švestky či třešně. Čím dál víc se však ovocná paleta rozšiřuje i o druhy dovezené a exotické ananas, banány, kiwi, liči, mango, papája, o pomerančích a citronech ani nemluvě.

      Ovoce na stovky chutí
    • 2008

      Zelenina od A do Z

      • 143 stránek
      • 6 hodin čtení

      Ing. Dagmar Lánská je proslulou autorkou specializovanou využití zeleniny a koření, její publikace mají početnou čtenářskou obec a opakovaně vycházejí. Publikace o úloze zeleniny v našem stravování a přípravě zeleninových pokrmů již slavila v minulosti úspěchy a nyní vychází v revidovaném a doplněném vydání. Autorka v ní soustředila všechny známé druhy zeleniny dostupné na tuzemském trhu od artyčoku po zelí a ke každému připojila recepty gastronomicky nejvýhodnější úpravy. Receptář doprovází barevná fotografická prezentace pokrmů od Miroslava Zeminy.

      Zelenina od A do Z
    • 1997

      Pyramidy

      Tajemství minulosti

      • 408 stránek
      • 15 hodin čtení
      4,9(25)Ohodnotit

      Pyramidy jsou tajemstvím minulosti, avšak tato kniha podkrývá závoj, který halí jejich vznik, stavbu a historii. Čtenář se zde seznámí s jednotlivými egyptskými pyramidami i jejich tvůrci.

      Pyramidy
    • 1996
    • 1994

      Tato kniha je rádcem, co si počít s kořením, jak, kdy a co kořenit. Svěže psaný průvodce odkrývá bohatou paletu koření pro naši kuchyni. Seznamuje s významem koření v moderní výživě, s jeho složením, účinky a možnostmi použití. Upozorňuje na málo využívané koření z naší přírody a uvádí různé směsi koření a kořenicí přípravky, kořeněné omáčky, másla, oleje, octy apod. Vyprávění doplňuje řada méně obvyklých předpisů na přípravu polévek, vaječných pokrmů, zeleniny, drůbeže, masa a salátů.

      Koření pro každé vaření
    • 1994

      Výpravná publikace doplněná množstvím fotografií přibližuje čtenářům svět dávných faraonů, především ale dokumentuje činnost českých archeologických expedic v oblasti egyptské vesnice Abúsír, poblíž pohřebišť králů 5. dynastie.

      Ztracené pyramidy, zapomenutí faraoni. Abúsír
    • 1992
    • 1989