V této kuchařce nebudeme vážit, ale odměřovat obsah s pomocí hrnku, ale také s použitím polévkové lžíce, kávové lžičky nebo hrsti.
Eduard Karkan Knihy






Pečeme na Vánoce
- 128 stránek
- 5 hodin čtení
Leckterá dnešní žena prohlásí, že pečení vánočního cukroví je přežitek a ona péct nebude. Nemá na to čas, nechce ztloustnout a vše se dá přece koupit. Časem ale i zarputilá odpůrkyně vánočního pečení začne péct a vánoční cukroví provoní celý byt. V této knize najdete nejen recepty moderní doby, ale i ty staré, podle nichž pekla paní sládková z pivovaru nebo paní řídící z Hané.
Nejrozsáhlejší kniha věnovaná gulášům na našem knižním trhu, jejímž autorem je známý slovenský kuchařský mistr Tibor Kramár. Téměř 500 receptů a variací na původní maďarskou specialitu, která dobyla celý svět. Osvědčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáně z hovězího, vepřového či drůbežího masa, zvěřiny a ryb. Oblíbený pokrm lze připravit také z brambor, zeleniny a hub. Knihu doplňuje kapitola věnovaná osvědčeným i neobvyklým přílohám a výběr receptů na populární gulášové a příbuzné polévky.
Lunetic 3000
- 84 stránek
- 3 hodiny čtení
Prvný svazek kroniky, mapující československé dějiny 20. století na základě dobového tisku a fotografií. Tento svazek se zabývá 70. léty- první, tvrdou dobou normalizace.
Španělsko a Andorra
- 175 stránek
- 7 hodin čtení
Průvodce Španělsko představuje nejen známé pláže a rekreační střediska, ale i pohoří, chráněná území a především spoustu kulturně historických pamáek ve vnitrozemí. Zahrnuje i oblasti Baleárských a Kanárských ostrovů a Ceutu. Zárověň je k němu přičleněna Andora, turisticky přitažlivý státeček na hranicích s Francií.
Mňam aneb Prima vařečka 2
- 160 stránek
- 6 hodin čtení
Ve druhém svazku nejoblíbenější české kuchařky najdete řadu receptů na chutná jídla ze všech druhů masa, na pokrmy z rýže, brambor, zeleniny i obilovin. Inspirujte se novými recepty na polévky, omáčky, přílohy, saláty či dezerty. Vařte zdravě a chutně s televizí Prima!
Mňam, aneb, Prima vařečka 3
- 152 stránek
- 6 hodin čtení
Recepty slavných. Chcete se blýsknout kuchařským uměním před svými přáteli či rodinou? Připravte menu podle receptů slavných osobností z pořadu Mňam aneb prima vařečka: k snídani rohlíky z Proseka podle Jiřího Krampola, k obědu psí polévku Báry Štěpánové a vepřové koleno Tropico Evy Pilarové, ke kávě věnečky z ovesných vloček podle Heleny Růžičkové nebo ovocný koláč s čepicí a la Mahulena Bočanová...
Třetí díl kuchařské série nejlepších receptů z Dobrýho kafe. 150 podivných jídel, rozvory se známými lidmi, kteří s Petrem jedli nebo vařili, kapitolky z dějin gastronomie. Vyšlo v češtině i ve slovenštině Jako bonus je v knize navíc 100 unikátních pomazánek!
Mňam aneb Prima vařečka
- 152 stránek
- 6 hodin čtení
V prvním svazku nejoblíbenější české kuchařky najdete pět set receptů na chutná jídla ze všech druhů masa, na pokrmy z rýže, brambor, zeleniny i obilovin z pořadu televize Prima Mňam, aneb Prima vařečka. Inspirujte se novými recepty na polévky, omáčky, přílohy, saláty či dezerty. Vařte zdravě a chutně s televizí Prima!