Saláty
- 168 stránek
 - 6 hodin čtení
 
Fotografická kniha kuchařských receptů na přípravu salátů, zeleninových, bramborových, ovocných, masových, rybích, sýrových, vaječných, houbových, luštěninových, těstovinových, zálivek.






Fotografická kniha kuchařských receptů na přípravu salátů, zeleninových, bramborových, ovocných, masových, rybích, sýrových, vaječných, houbových, luštěninových, těstovinových, zálivek.
Autorka několika úspěšných kuchařek se v této knize zaměřila na oblíbené grilování. Kniha je rozdělená do několika částí , grilování masa, ryb, drůbeže, uzenin, zeleniny, ovoce a hub. Doplněna saláty ke grilovaným pokrmům, marinádami, dipy a omáčkami. V knize množství kvalitních fotografií, připravených pokrmů
Polévky jako vynikající občerstvení, posilující osvěžení, dětské či dietní jídlo i jako hlavní pokrm nebo vedlejší chod oběda či večeře. Nová přehledná, bohatě ilustrovaná kuchařská kniha nabízí více než dvě stovky receptů na ověřené a oblíbené polévky v klasickém i moderním stylu, v duchu kuchyně našich babiček i v podobě exotických tipů z různých koutů světa. Své rodině tak můžete dopřát velký výběr a častou obměnu polévek hovězích, drůbežích, zvěřinových, rybích i z plodů moře. Vyznavače zdravého životního stylu potěší návody na polévky zeleninové, ovocné, houbové, bramborové, luštěninové, z obilnin, mléka, smetany i sýrů, milovníky lahůdek zaujmou polévky pivní či vinné. V knize najdete vhodné návody na přípravu studených slaných i sladkých polévek, čirých bujonů i nejrůznějších zahuštěných bílých či hnědých polévek a také postupy usnadňující krok za krokem domácí přípravu zavářek.
Vůně pečiva, cukroví, buchet i koláčů, spolu se žárem a praskotem dřeva ve venkovské peci pomyslně provází stovku receptů z dávných let Tehdy naše babičky a prababičky svým umem a zkušeností dokázaly vykouzlit ty nejjemnější dobroty, jednoduchá a přitom lákavá a chutná jídla všedního i svátečního dne. Zkušená pedagožka a znamenitá kuchařka a cukrářka Hana Sedláčková je nabízí současným čtenářkám spolu s historkami, zážitky a fotografiemi z let svého mládí a dlouhých desetiletí odborné praxe.l
Dvě stovky receptů na pomazánky, svačinky, chuťovky, sendviče, poháry, saláty a jiné lahůdky a občerstvení pro nejrůznější příležitosti najdete na stránkách nové kuchařské knihy Ottova nakladatelství. Vyzkoušené postupy a nápaditý přístup autorky Blanky Poláčkové k tradičním i neobvyklým pochoutkám doplňují inspirující fotografie Jiřího Poláčka. Zkušené i začínající kuchařky tak mají jedinečnou možnost pustit se do přípravy pomazánek i dalších studených a teplých dobrot z ovoce, zeleniny, masa, ryb, drůbeže, sýrů, tvarohu a mléka, luštěnin, obilovin, hub či mandlí a ořechů.
V této kuchařce se setkáte s velkým množstvím receptů zahrnujících hlavně pizzy, slané a sladké koláče. Koláče a pizzy si velmi rychle získaly oblibu i v našich zeměpisných šírkách. Připravují se z různých těst a obkládají se vším, co je právě po ruce. Ponořte se do světa báječných receptů a provoňte svůj domov některou z dobrot, s nimiž vás seznámíme.
Saláty a pomazánky jsou oblíbenou součástí našeho stravování. V této kuchařské knize naleznete recepty na saláty zeleninové, těstovinové, vaječné, bramborové, luštěninové, rýžové, ovocné, houbové, masové, sýrové a 179 receptů na pomazánky
Na 200 stranách naleznete 399 zcela nových receptů na téma zapékaná jídla. Titul je rozdělen do 18-ti kapitol, které jsou barevně odlišeny.