Parametry
Kategorie
Více o knize
Život, láska a jídlo v jižní Itálii Angličanka Vida Adamoli se v osmnácti letech provdala za svého italského přítele Lorenza a odstěhovala se s ním do Říma. Rodina si od počátku svého života v Itálii zamilovala malou jihoitalskou vesničku nad mořem, kde život léta plynul neměnným tempem bez pochybného dobrodiní technického pokroku a lidé se řídili stejnými zvyky, jako jejich dávní předkové. Za dvacet let se autorce podařilo překonat zakořeněnou nedůvěru k lidem odjinud a stát se součástí vesnice, sdílet starosti i radosti starousedlíků a společně s nimi s lítostí sledovat vpád civilizace se všemi negativními jevy, které postupně mění tvář půvabného místa. Vyprávění zahrnuje dvacet let života vesnice a autorka líčí drobné příběhy jejích obyvatel s porozuměním a láskou, s úctou zaznamenává jejich staré tradice a s obdivem se vyjadřuje o místní prosté a nápadité kuchyni. Aby své tvrzení podpořila, vybrala osmnáct jednoduchých receptů, jimiž končí jednotlivé kapitoly.
Nákup knihy
La bella vita : život, láska a jídlo v jižní Itálii, Vida Adamoli
- Jazyk
- Rok vydání
- 2007
Doručení
Platební metody
Navrhnout úpravu
- Titul
- La bella vita : život, láska a jídlo v jižní Itálii
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Vida Adamoli
- Vydavatel
- BB art
- Rok vydání
- 2007
- ISBN10
- 8073810220
- ISBN13
- 9788073810221
- Kategorie
- Světová próza, Kuchařky
- Anotace
- Život, láska a jídlo v jižní Itálii Angličanka Vida Adamoli se v osmnácti letech provdala za svého italského přítele Lorenza a odstěhovala se s ním do Říma. Rodina si od počátku svého života v Itálii zamilovala malou jihoitalskou vesničku nad mořem, kde život léta plynul neměnným tempem bez pochybného dobrodiní technického pokroku a lidé se řídili stejnými zvyky, jako jejich dávní předkové. Za dvacet let se autorce podařilo překonat zakořeněnou nedůvěru k lidem odjinud a stát se součástí vesnice, sdílet starosti i radosti starousedlíků a společně s nimi s lítostí sledovat vpád civilizace se všemi negativními jevy, které postupně mění tvář půvabného místa. Vyprávění zahrnuje dvacet let života vesnice a autorka líčí drobné příběhy jejích obyvatel s porozuměním a láskou, s úctou zaznamenává jejich staré tradice a s obdivem se vyjadřuje o místní prosté a nápadité kuchyni. Aby své tvrzení podpořila, vybrala osmnáct jednoduchých receptů, jimiž končí jednotlivé kapitoly.