Více o knize
Kniha historických malířských receptů je určena malířům, restaurátorům, historikům i milovníkům umění. Je tvořena výběrem nejzajímavějších malířských receptů od starověku do období baroka, které dokumentují dobovou uměleckou praxi a jsou dodnes prakticky použitelné. Výběr byl proveden z několika stovek receptů a návodů obsažených v dobových rukopisech. Kniha je opatřena bibliografickým úvodem. Kniha historických malířských receptů je určena malířům, restaurátorům, historikům i milovníkům umění. Je tvořena výběrem nejzajímavějších malířských receptů od starověku do období baroka, které dokumentují dobovou uměleckou praxi a jsou dodnes prakticky použitelné. Výběr byl proveden z několika stovek receptů a návodů obsažených v dobových rukopisech. Kniha je opatřena bibliografickým úvodem. O autorce: Ing. Barbora A. Hřebíčková studovala chemii (VŠCHT) a filosofii (FF UK). Pracovala jako konzervátorka v Moravské galerii v Brně, v Národní knihovně a Středočeském muzeu v Roztokách. V letech 19912001 přednášela chemii a historii výtvarných materiálů na Akademii výtvarných umění v Praze.
Nákup knihy
Recepty starých mistrů, Barbora A. Hřebíčková
- Jazyk
- Rok vydání
- 2011
Doručení
Platební metody
Navrhnout úpravu
- Titul
- Recepty starých mistrů
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Barbora A. Hřebíčková
- Vydavatel
- Computer Press (CP Books)
- Rok vydání
- 2011
- ISBN10
- 8025110257
- ISBN13
- 9788025110256
- Kategorie
- Nezařazeno
- Hodnocení
- 5 z 5
- Anotace
- Kniha historických malířských receptů je určena malířům, restaurátorům, historikům i milovníkům umění. Je tvořena výběrem nejzajímavějších malířských receptů od starověku do období baroka, které dokumentují dobovou uměleckou praxi a jsou dodnes prakticky použitelné. Výběr byl proveden z několika stovek receptů a návodů obsažených v dobových rukopisech. Kniha je opatřena bibliografickým úvodem. Kniha historických malířských receptů je určena malířům, restaurátorům, historikům i milovníkům umění. Je tvořena výběrem nejzajímavějších malířských receptů od starověku do období baroka, které dokumentují dobovou uměleckou praxi a jsou dodnes prakticky použitelné. Výběr byl proveden z několika stovek receptů a návodů obsažených v dobových rukopisech. Kniha je opatřena bibliografickým úvodem. O autorce: Ing. Barbora A. Hřebíčková studovala chemii (VŠCHT) a filosofii (FF UK). Pracovala jako konzervátorka v Moravské galerii v Brně, v Národní knihovně a Středočeském muzeu v Roztokách. V letech 19912001 přednášela chemii a historii výtvarných materiálů na Akademii výtvarných umění v Praze.