Knihobot

Arktický vlk - deset let se smečkou

Autoři

Hodnocení knihy

Parametry

  • 173 stránek
  • 7 hodin čtení

Více o knize

Polární vlk (Canis lupus arctos) je fascinující poddruh šedého vlka, který obývá severní oblasti, zejména podél severního okraje amerického kontinentu a Grónska. Tito vlci se vyznačují celoroční bílou srstí a mají kratší čenich a uši. Jejich životní styl je podobný vlkům jinde, přičemž se živí pižmoněm, Pearyho karibu a polárními zajíci, kteří se objevují v období bez sněhu. Někteří polární vlci se nacházejí i jižněji, například v Národním parku Wood Buffalo v Kanadě. Vysokoarktické pásmo, kde žijí, je téměř neobydlené, s jedinými stálými osídleními jako vojenské základny a meteorologické stanice. Díky minimálnímu lidskému zásahu se polární vlci obvykle nebojí lidí, což autorovi umožnilo spřátelit se s jednou smečkou a žít s nimi každé léto mezi lety 1986 a 1996. Během této doby získal cenné poznatky, které by mu jinak unikly. V roce 2000 zůstala pouze jedna prapotomek původní smečky, a autor s kolegou nadále navštěvovali tuto oblast a zkoumali populace lovených zvířat. V letech 2001 až 2003 však poslední vlk zmizel, pravděpodobně kvůli nízkému výskytu kořisti. Po zlepšení povětrnostních podmínek se v roce 2003 objevili noví vlci a v roce 2004 se narodila čtyři vlčata.

Skladem máme celkem knihy Arktický vlk - deset let se smečkou (2006).

Nákup knihy

Arktický vlk - deset let se smečkou, Dave Mech

Jazyk
Rok vydání
2006
Vazba
(pevná),
Stav knihy
Dobrá
Cena
419 Kč
Kupte si tuto knihu za 377 Kč
Cena pro členy Klubu

Doručení

Platební metody

4,4
Velmi dobrá
20 Hodnocení

Tady nám chybí tvá recenze.

Titul
Arktický vlk - deset let se smečkou
Jazyk
česky
Autoři
Dave Mech
Vydavatel
Élysion
Rok vydání
2006
Vazba
pevná
Počet stran
173
ISBN10
809034593X
ISBN13
9788090345935
Série
Hodnocení
4,35 z 5
Anotace
Polární vlk (Canis lupus arctos) je fascinující poddruh šedého vlka, který obývá severní oblasti, zejména podél severního okraje amerického kontinentu a Grónska. Tito vlci se vyznačují celoroční bílou srstí a mají kratší čenich a uši. Jejich životní styl je podobný vlkům jinde, přičemž se živí pižmoněm, Pearyho karibu a polárními zajíci, kteří se objevují v období bez sněhu. Někteří polární vlci se nacházejí i jižněji, například v Národním parku Wood Buffalo v Kanadě. Vysokoarktické pásmo, kde žijí, je téměř neobydlené, s jedinými stálými osídleními jako vojenské základny a meteorologické stanice. Díky minimálnímu lidskému zásahu se polární vlci obvykle nebojí lidí, což autorovi umožnilo spřátelit se s jednou smečkou a žít s nimi každé léto mezi lety 1986 a 1996. Během této doby získal cenné poznatky, které by mu jinak unikly. V roce 2000 zůstala pouze jedna prapotomek původní smečky, a autor s kolegou nadále navštěvovali tuto oblast a zkoumali populace lovených zvířat. V letech 2001 až 2003 však poslední vlk zmizel, pravděpodobně kvůli nízkému výskytu kořisti. Po zlepšení povětrnostních podmínek se v roce 2003 objevili noví vlci a v roce 2004 se narodila čtyři vlčata.