Proč je šlehačka tuhá. Jednoduchá vysvětlení přírodních jevů
Autoři
Parametry
Více o knize
Některé všední věci nám někdy připadají nevysvětlitelné. Jedná se o jevy, které všichni známe a už jsme je někdy viděli, a některé nám dokonce vadí, například škraloup na mléce. Pokud mléko nepijete a kávu máte raději černou, tak jste se už možná ptali u sklenky sektu, co to tu vlastně bublá? Mnohé pivaře pak jistě napadla – přinejmenším po třetím pivu – vskutku filozofická otázka: Jak to, že má žluté pivo bílou pěnu a proč ta pěna tak pěkně drží. Tak co, věděli byste to? Úskalím totiž je, že za těmito a všemi dalšími přírodními fenomény, které jsou popsány v této knize, nevězí nic jiného než základy fyziky, biologie a chemie – tedy oborů, které ve škole patřily k oblíbeným jen pro málokteré z nás. Bruno B. Kremer a Bärbel Oftringová v této knize shromáždili výběr velmi zajímavých jevů z neživé i živé přírody, které nedokážeme snadno pochopit, a přidali k nim samozřejmě i správná vysvětlení.
Skladem máme celkem knihy Proč je šlehačka tuhá. Jednoduchá vysvětlení přírodních jevů (2011).
Nákup knihy
Proč je šlehačka tuhá. Jednoduchá vysvětlení přírodních jevů, Bruno P. Kremer, Bärbel Oftring
- Jazyk
- Rok vydání
- 2011
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 53 Kč
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Proč je šlehačka tuhá. Jednoduchá vysvětlení přírodních jevů
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Bruno P. Kremer, Bärbel Oftring
- Vydavatel
- Knižní klub
- Rok vydání
- 2011
- Vazba
- pevná
- ISBN10
- 8024229730
- ISBN13
- 9788024229737
- Kolekce
- Universum
- Kategorie
- Encyklopedie, Pohádky / Dětská
- Anotace
- Některé všední věci nám někdy připadají nevysvětlitelné. Jedná se o jevy, které všichni známe a už jsme je někdy viděli, a některé nám dokonce vadí, například škraloup na mléce. Pokud mléko nepijete a kávu máte raději černou, tak jste se už možná ptali u sklenky sektu, co to tu vlastně bublá? Mnohé pivaře pak jistě napadla – přinejmenším po třetím pivu – vskutku filozofická otázka: Jak to, že má žluté pivo bílou pěnu a proč ta pěna tak pěkně drží. Tak co, věděli byste to? Úskalím totiž je, že za těmito a všemi dalšími přírodními fenomény, které jsou popsány v této knize, nevězí nic jiného než základy fyziky, biologie a chemie – tedy oborů, které ve škole patřily k oblíbeným jen pro málokteré z nás. Bruno B. Kremer a Bärbel Oftringová v této knize shromáždili výběr velmi zajímavých jevů z neživé i živé přírody, které nedokážeme snadno pochopit, a přidali k nim samozřejmě i správná vysvětlení.