Knihobot

Herbář

Tato série oslavuje krásu a plody vlastnoručně obdělávané zahrady. Každý díl přináší fascinující pohled na pěstování a využití rozmanitých druhů zeleniny a ovoce. Nabízí inspirativní recepty, které promění čerstvé suroviny v lahodné pokrmy. Je to průvodce pro každého, kdo chce objevovat radost z pěstování a vaření z toho, co sám vypěstoval.

Herbář ze zahrady přímo na talíř 3
Herbář ze zahrady přímo na talíř 2
Herbář : ze zahrady přímo na talíř

Doporučené pořadí čtení

  1. 1

    „Moje první kniha, kterou jsem celou vypěstovala na své zahradě!“ hlásá Kateřina Winterová ke knižní novince, která obsahuje další stovku úžasných receptů i návodů a tentokrát také popis více než 80 odrůd zeleniny s doporučeními pro jejich pěstování a rovněž ovocné ochutnávky. Kniha Herbář ze zahrady se stala základem pro osmou sérii pořadu Herbář a přináší čtenářům unikátní přehled zahradních odrůd zeleniny prověřených generacemi pěstitelů i kuchařů. Ředkvičky, salát, cukety, dýně, rajčata, okurky, papriky, mrkev a mnoho dalšího včetně několika běžně dostupných druhů ovoce… se naučíte nejen využívat v kuchyni k přípravě lahodných pokrmů, ale také sami vypěstovat. A požitek z jídla připraveného z vlastnoručně zasazených surovin bude pak ještě větší! Jak říká Katka – tohle nepodávají ani v těch nejdražších restauracích. Nejlepší zahradnictví je vždy to vlastní! A tak sázejte, pěstujte, sklízejte – ze zahrady přímo na talíř!

    Herbář : ze zahrady přímo na talíř
  2. 2

    „Původní odrůdy, láskyplná péče, naslouchání přírodě a skvělé recepty, ve kterých všechny plodiny spotřebujeme. To je Herbář ze zahrady přímo na talíř. Už podruhé!“ Takto popisuje autorka pokračování své úspěšné knihy o zahradě a jejích plodech Herbář ze zahrady přímo na talíř. V druhém díle se zaměřila na ovoce, ale věnuje se i zelenině – jarní cibulce, bramborám, zelí nebo svým oblíbeným dýním a rajčatům. Představuje téměř sto odrůd zeleniny a ovoce, přidává své osvědčené tipy na pěstování i zpracování sklizně a desítky receptů prověřených jazýčky svých dětí, kamarádů i široké rodiny. Nápomocnou rukojeť zahradníka od jara do zimy ocení všichni milovníci zahradničení a vlastnoručně vypěstované úrody. „Protože ta největší dobrodružství zažijete venku a ty nejlepší dobroty si dáte doma.“

    Herbář ze zahrady přímo na talíř 2
  3. 3

    Pokud už jste propadli kouzlu původních odrůd ovoce a zeleniny, nebo je teprve objevujete, kniha Herbář ze zahrady přímo na talíř 3 vám odhalí jejich fascinující svět. Kateřina Winterová v ní shrnuje své desetileté zkušenosti s pěstováním a zpracováváním nejrozličnějších odrůd ovocea zeleniny. Třetí díl navazuje na dvě úspěšné knihy o zahradě a jejích plodech Herbář ze zahrady přímo na talíř a Herbář ze zahrady přímo na talíř 2 a představuje přes 20 dalších odrůd – kedlubny, třešně, višně, maliny, ostružiny, angrešt, borůvky, melouny, lilky, fazole, brokolici, květák a další brukve, celer, křen a další kořeny, kadeřávek, pórek, jablka a hrušky. Ukazuje pestrou paletu jejich odrůd a téměř 100 lahodných způsobů, jak je zužitkovat. A k tomu přidává i spoustu praktických tipů na pěstování tak, abyste se mohli radovat z úrody od jara do zimy. „Zahrada je jako dobrá kniha. Každým rokem se na ní píše nová kapitola. Její příběh vám přiroste k srdci,“ dodává Kateřina Winterová.

    Herbář ze zahrady přímo na talíř 3