Vynikající příručka pro všechny milovníky orchidejí. Ukazuje, že tyto nádherné exotické rostliny nepotřebují speciálně osvětlené ani vytápěné skleníky, ale lze je pěstovat běžně v bytě, například na okenních parapetech. Kniha obsahuje nádherné barevné fotografie každého uvedeného druhu, rodu či hybridu, přehledné popisy a základní nároky na teplotu, světlo, substrát, přesazování, rosení, zalévání, hnojení i ošetřování po odkvětu i množení.
Mario Vejlupek Knihy






Škola pečení pro začátečníky i pokročilé
- 224 stránek
- 8 hodin čtení
Tato kniha je ideálním pomocníkem při pečení nejen pro začátečníky, ale i pro všechny amatérské pekaře či cukráře, kteří bez úzkosti a nesnází chtějí podávat na stůl zdařilé moučníky.
Dvanáct měsíců v zahradě. Plánování, výsadba, pěstování, sklizeň
- 384 stránek
- 14 hodin čtení
Ideální průvodce pro každého majitele rodinného domku a zahrady či zahrádky, chataře nebo chalupáře. Po celý rok, měsíc za měsícem, radí, kdy a jaké práce při tvorbě zahrádky, pěstování květin, okrasných rostlin, ovoce nebo zeleniny je nejvhodnější provádět. K jednotlivým úkonům poskytuje veškeré potřebné informace, které ocení i odborníci - poradci, zahrádkáři, ochranáři a mnozí další. Vedle přehledného a praktického uspořádání také rozsáhlý věcný rejstřík činí z této publikace nepostradatelnou příručku, kterou budete otevírat mnohokrát za rok. 2. vydání.
Škola vaření pro začátečníky i pokročilé
- 235 stránek
- 9 hodin čtení
Škola vaření nepředpokládá žádné znalosti ani zkušenosti. Kniha podává přehledný a názorný přehled vaření krok za krokem na malých barevných fotografiích a textu. Je tu mnoho receptů - saláty, předkrmy, polévky, brambory, těstoviny, rýže, zelenina, zapékaná jídla a nákypy, vaječná jídla, ryby, drůbež, maso, ovoce a sladká jídla. Kniha je lehce srozumitelná a názorná.