Knihobot

Karel Kopec

    9. březen 1929 – 9. duben 2012
    Karel Kopec
    Uchovávame dopestovanú zeleninu
    Zelenina ako potravina
    Skladovanie ovocia a zeleniny
    Avia Praha, národní podnik Letňany : 1919-1969
    Zelenina ve výživě člověka
    Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny
    Prof. Ing. Karel Kopec, DrSc. (*1929) byl emeritním profesorem Mendlovy univerzity v Brně, Zahradnické fakulty v Lednici (1952-1972 a 1990-1995), V letech 1972 až 1990 byl vědeckým pracovníkem ve Výzkumném a šlechtitelském ústavu zeleniny v Hurbanově. Je čestným členem České akademie zemědělských věd a nositelem stříbrné medaile za zásluhy o rozvoj vědy a výzkumu. Zaměřoval se na problematiku jakosti, posklizňové fyziologie, uchovávání a konzervace zahradnických produktů s hlediska jejich nutriční hodnoty. Na zahradnické fakultě založil a rozvíjel několik vědeckých disciplin. Publikoval desítky vědeckých prací, stovky vědecko-populárních článků, přednášek a několik knih. Jeho zálibou byla literatura, divadlo. (viz „Kdo je kdo“, Praha 2005).
    www.grada.cz