Knihobot

Karel Kopec

    9. březen 1929 – 9. duben 2012
    Karel Kopec
    Uchovávame dopestovanú zeleninu
    Zelenina ako potravina
    Skladovanie ovocia a zeleniny
    Avia Praha, národní podnik Letňany : 1919-1969
    Zelenina ve výživě člověka
    Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny
    • 2010

      Renomovaný český autor, prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., přináší současný pohled na nezastupitelný význam zeleniny pro zdravou výživu, v níž teprve komplexní masozeleninová strava s dostatečným zastoupením zeleniny jsou předpokladem zdraví. V textu i v tabulkách autor zdůrazňuje nutriční, senzorickou a ochrannou hodnotu rozsáhlého sortimentu zeleninových druhů. Uvádí, jak uchovat jakostní znaky čerstvé, skladované, konzervované, a zejména kuchyňsky zpracované zeleniny. Publikace obsahuje také příklady zdokonalování chuti a zpestření jídelníčku tradičními a moderními úpravami. Přejeme vám dobrou chuť a mnoho nových podnětů při přípravě zeleniny.

      Zelenina ve výživě člověka
    • 2001