Knihobot

David Frej

    18. červen 1965
    David Frej
    Stres
    99 způsobů, jak zhubnout
    Tučné superpotraviny a oleje
    Detoxikace
    Jak dál po antibiotikách (a během jejich užívání)
    Detoxikace léčivými oleji : domácí ajurvédské masáže, očista tlustého střeva, olejová očista nosu, olejový výplach úst, přehled léčivých olejů
    • 2025

      Svět zdraví je plný polopravd, omylů a protichůdných rad. Tato kniha je klíčem k orientaci v tomto chaosu a zároveň praktickým rádcem, přinášejícím odpovědi na otázky, které si klade každý, kdo se zajímá o své zdraví. Obsahuje 49 rozšířených mýtů, které se objevují nejen v médiích, ale bohužel i v ordinacích lékařů. Každý z nich je podrobně vysvětlen a doplněn konkrétním doporučením, které můžete ihned využít ve svém každodenním životě. Kniha vychází z autorovy dvacetileté praxe ve funkční a holistické medicíně, tedy v komplexním přístupu, který nevidí člověka jen jako soubor jednotlivých částí, ale vnímá ho jako celek. Opírá se o historické zkušenosti a je podložena i množstvím vědeckých studií. Stane se vaším spolehlivým průvodcem na cestě ke kvalitnějšímu životu.

      Co vám lékaři neřekli a měli byste vědět
    • 2023

      Kompas dokonalého zdraví

      • 280 stránek
      • 10 hodin čtení
      4,1(12)Ohodnotit

      Novinka Davida Freje přináší nové poznatky v oblasti výživy, provádění půstu a zejména třítýdenní ozdravný program, který vaše tělo naučí naplno využít svůj potenciál a vede k utužení zdraví a zpomalení stárnutí. Podpora detoxikace a půsty s krátkodobým omezením jídla získávají v poslední době pozornost díky výzkumu, který prokazuje, jak významné jsou pro dlouhý a zdravý život. Nadbytek jídla a kalorií zvyšuje riziko chronických nemocí a stojí za epidemií obezity a cukrovky. Kompas dokonalého zdraví přináší základní pravidla pro omezení kalorického příjmu, který snižuje rizikové faktory nemocí srdce, cukrovky, nadváhy, rakoviny nebo zánětu a vede k delšímu a zdravějšímu životu. Můžete toho docílit i prostřednictvím stravy nahrazující půst, při níž necítíte hlad. V této knize najdete nejen rady pro vyváženou stravu, ale také návod, jak nenásilně provádět otužování, i odpověď na otázku, proč vám dechové cvičení a meditace zvýší energii a jaký význam pro vás mají byliny a aromaterapie. Vrcholem knihy je třítýdenní ozdravný program zaměřený na snížení rizikových faktorů nemocí. Absolvování tohoto programu, který autor ověřil ve svojí praxi a na mnoha pobytových kurzech, vede ke zpomalení stárnutí a k upevnění zdraví.

      Kompas dokonalého zdraví
    • 2021

      Kuchařka pro dokonalou imunitu nabízí celoživotně vyváženou stravu- na rozdíl od polotovarů a nutričně chudých potravin s pesticidy, endogenními disruptory, cukrem a rafinovanými rostlinnými oleji. V praxi se jedná o snížení množství sacharidů, maximální omezení cukru , dostatek antioxidantů fytochemikalii, kvalitních bílkovin a tuků, ovoce, zeleniny, fermentovaných a zelených potravin. Vedle 129 receptu na vyváženou stravu, která stimuluje optimální činnost naši imunity a snižuje riziko infekci, obsahuje tato publikace v kapitolách o makroživinách, tucích, bílkovinách, sacharidech a makronutrientech praktické rady a ověřené doporučení, tipy pro podporu imunity a také seznam vhodných a nevhodných potravin.

      Kuchařka pro dokonalou imunitu : mikronutrienty, antioxidanty, probiotika : 129 originálních receptů pro posílení obranyschopnosti
    • 2020

      Vyvážený životní styl a přírodní prostředky pro dokonalou imunitu Naše zdraví, životní rovnováha a délka života souvisejí s tím, jak funguje náš imunitní systém, naše obranyschopnost. Armáda buněk, která do něj patří, stojí na stráži a stará se o to, aby do našeho těla nevnikly škodlivé mikroorganismy a cizorodé látky. Silný imunitní systém znamená zdraví a vitalitu, protože nás chrání před infekcemi a také před rakovinnými buňkami. V této knize se seznámíte s tím, jak imunitní systém funguje, s faktory, které jej oslabují, a především s možnostmi, jak je aktivně ovlivnit. Dozvíte se, jak životosprávou - kam patří třeba vyvážená strava, protistresové techniky, pohyb nebo kvalita spánku - zdravě posílit obranyschopnost a prodloužit si život. Pomohou vám také doplňky stravy, byliny a jejich směsi, které autor ověřil svojí dlouholetou praxí.

      Tvoje imunita je tvůj nejlepší lékař
    • 2020

      Trápí vás únava,zažívání, kožní vyrážky a jiné.Tato kniha vysvětluje, jak je možné pomocí zdravé mikroflóry zlepšit zdravotní stav. Tato publikace obsahuje recepty na snídaně, svačinu, polévky i hlavní jídla.

      Kuchařka pro zdravé střevo
    • 2020

      Viry nás společně s bakteriemi, kvasinkami, plísněmi a dalšími mikroorganismy obklopují neustále. Jsou příčinou celé řady nemocí, mezi které patří především chřipka, respirační infekce, angíny virového původu, hepatitida, infekční mononukleóza, neštovice, spalničky a onemocnění způsobovaná herpesviry nebo enteroviry. Pro děti jsou nebezpečné rotavirové průjmy a virového původu jsou také bradavice, které mají pro většinu lidí především estetický význam. V této knize nabízíme desítky osvědčených receptů a postupů. Je určena pro preventivní užívání přírodních prostředků s antivirovým posláním, pro celkové zvýšení imunity a také pro terapii konkrétních nemocí a problémů spojených s viry. Přibližujeme v ní desítky druhů rostlin a několik hub, které si můžete připravit jednoduše sami a mohou se stát součástí vaší domácí, kdykoli použitelné lékárny.

      Svět přírodních antivirotik: Prevence a terapie pomocí domácích prostředků
    • 2019

      Nevyvážená strava je v průmyslově vyspělých zemích hlavní příčinou úmrtí. Na zhoršování zdravotního stavu populace se podílejí polotovary, velké množství soli a konzervantů, rafinované oleje a cukr, málo zdravých tuků, ořechů a semínek, ryb, zeleniny a ovoce. Zásadní součástí protizánětlivého režimu je právě strava. Nespočívá v dietách a koktejlech ze superpotravin nebo v neustále doporučované stravě s nadbytkem sacharidů, ale v synergickém účinku mnoha protizánětlivě působících potravin. Cílem této knihy je ukázat, že protizánětlivý jídelníček z dostupných potravin, koření a bylin zahrnuje to nejlepší ze stravy našich předků. Výzkum prokazatelně ukazuje, že u těch, kteří jedí vyváženě, se riziko civilizačních nemocí — od alergií přes cukrovku, nemoci srdce a rakovinu až k zažíva¬cím obtížím — snižuje až o devadesát procent. Pokud k těmto lidem chcete patřit také, je tato kniha určena právě vám. Cesta je jednoduchá: K potlačení nezdravého zánětu musíme omezit nebo zcela vyloučit některé škodlivé pokrmy a ve větší míře jíst správné kombinace potravin působící proti zánětu.

      Život bez zánětu
    • 2017

      Ve chvíli, kdy nás imunitní systém začne chránit proti toxinům a škodlivým látkám ve stravě, vodě nebo ovzduší, spustí se v našem těle zánět. Jako přirozený biologický proces reaguje na vnější podněty proto, abychom zůstali zdraví. Problém nastává tehdy, když v těle přetrvává a přechází do chronického stavu. Jak autor popsal ve své knize Zánět - skrytý zabiják, zvyšuje kaloricky bohatá, na živiny a antioxidanty chudá strava v současné konzumní společnosti tendenci k dlouhodobému a často neviditelnému zánětu a s ním spojených civilizačních nemocí, jako jsou alergie, autoimunitní nemoci, cukrovka, obezita, srdečněcévní nemoci, psychické poruchy nebo nádorová onemocnění. Lidé pravidelně konzumují mnoho potravin, které jim nedělají dobře. Po provedení stravovacích změn a vynechání některých druhů, na které může tělo být citlivé nebo přímo alergické, zpravidla netrvá dlouho a začnou se cítit lépe. Tuto knihu jsem autor připravoval na základě praktických zkušeností a moderních vědeckých poznatků. Zahrnuje srozumitelně popsané principy protizánětlivé stravy i originální a nutričně vyvážené recepty splňující zásady protizánětlivé stravy. Je návodem, který vám pomůže sestavit si vlastní jídelníček z potravin, které působí protizánětlivě a snižují riziko chronických nemocí. Najdete zde recepty pro všechny příležitosti, předkrmy, přílohy, saláty, polévky, hlavní jídla bezmasá i s masem a dezerty.

      Stravou proti zánětu. Zásady protizánětlivé stravy, vzorové jídelníčky, 135 originálních receptů
    • 2017

      Slovo antibiotikum s námi žije od roku 1943 a pro mnoho lidí se stalo synonymem léku. Díky tomu, že je masově začal používat i průmysl produkce masa, stala se už takřka součástí potravního jídelníčku. Z antibiotik se pro mnoho lékařů stalo léčivo první volby, dostávali jsme je od dětství a mnoho lidí je dodnes užívá několikrát ročně. Tato kniha už ovšem reaguje na skutečnost, že jste z nějakého důvodu podstoupili léčbu syntetickými antibiotiky. Není prevencí nebo alternativou, anebo jakoukoli jinou variantou této terapie. Jejím hlavním cílem je přiblížit způsoby, kterými je možné eliminovat negativní dopad menší či větší války, která proběhla (případně probíhá) ve vašem těle. Kterými je do velké míry možné napravit to, co ve vás způsobila léčba syntetickými antibiotiky - ať už se jedná o dětský nebo dospělý organismus - zejména s ohledem na - obnovení střevní mikroflóry, nazývané někdy střevní flóra, střevní mikrobiom nebo mikrobiota - detoxikaci organismu - jeho celkovou revitalizaci Nerozlišujeme přitom, jestli se jedná o syntetická nebo polosyntetická antibiotika, která se průmyslově vyrábějí chemickou syntézou nebo polosynteticky, což v tomto případě znamená, že přírodní látky jsou po získání z mikroorganismů chemicky přeměněny.

      Jak dál po antibiotikách (a během jejich užívání)
    • 2016

      Mít zdravá střeva je touhou všech lidí. Trávicí proces je komplikovaný a většina jeho dějů se odehrává mimo naši vůli. Péče o trávicí systém ovšem složitá není, jak prozrazuje tato praktická kniha. Přibližuje ho v celém komplexu příčin a důsledků vzniku nemocí a jejich prevence. Uvádí méně známé souvislosti, nabízí nový pohled na střevo jako náš druhý mozek, popisuje orgánové hodiny a jejich význam pro správné trávení, předkládá terapeutický vliv přírodních signatur, principy antroposofické nebo biomodulační medicíny a smysl a cíl probiotik, prebiotik, symbiotik a psychobiotik. Ukazuje také negativní vliv porodu císařským řezem nebo chronického stresu na střevní mikroflóru. Především ale přináší metody, postupy a desítky způsobů přírodní terapie trávicích a střevních potíží a onemocnění, od udržení acidobazické rovnováhy až po očistné klystýry a bylinné kúry. Kromě dalších nemocí a potíží, například obezity, věnuje velkou pozornost žaludečním problémům, zácpě, Crohnově nemoci a ulcerózní kolitidě, syndromu propustného střeva, plísním v gastroenterickém systému, syndromu dráždivého tračníku nebo obávaným rotavirovým dětským průjmům.

      Zdravé střevo. Komplexní prevence a terapie trávicích a střevních potíží a onemocnění