Knihobot

Anna Del Conte

    Anna Del Conte je uznávanou autorkou kuchařek, která se věnuje italské kuchyni. Její díla zkoumají hlubiny italské gastronomie a odhalují její bohatství a rozmanitost. Del Conte se zaměřuje na autentické techniky a tradiční recepty, čímž čtenářům přibližuje podstatu italského vaření. Její psaní je ceněno pro svou srozumitelnost a vášeň pro jídlo, což z ní činí klíčovou postavu v popularizaci italské kuchyně.

    Anna Del Conte
    Gastronomy of Italy
    The Classic Food of Northern Italy
    Classic Italian Recipes
    Kniha o houbách
    Houby: praktický průvodce sběrem, určováním a kuchyňskou úpravou hub rostoucích v přírodě
    Houby
    Italská autorka kuchařek. narodila se v Miláně, ale za války se s rodiči přestěhovala na venkov. V roce 1949 přijela jako au-pair do Británie, kde už zůstala. Provdala se za Angličana a začala psát kuchařky. Získala za ně mnoho cen a je její zásluhou, že Británii představila italská jídla v době, kdy „pasta" znamenalo plechovku špaget. Britské verzi italských jídel ovšem stále vyčítá, že postrádá jemnůstky pravé středomořské kuchyně.
    BBC