V této kuchařce se autorka věnuje pokrmům, které má ona sama nejraději, píše o surovinách, které je vhodné zařadit do jídelníčku, hodně se zajímá o zeleninu a pokrmy z ní. Především však autorka zdůrazňuje jak je důležité si jídlo užívat v rodinném kruhu, či s přáteli, vychutnat si ho , povídat si u jídla a hlavně nikam nespěchat. Do knihy Eva Filipová zařadila i některá pravidla stolování, Dozvíte se nejen jak správně držet příbor, jak párovat sýry a víno, ale taky, kdy použít příbor královský, to je vaše ruce. Kuchařku doprovázejí fotografie Dagmar Hájkové.
Eva Filipová Pořadí knih






- 2022
- 2019
Čas se nedá zastavit, a co dělat, když vám už není třicet let a sem tam přibyde vráska . Eva Filipová, autorka knih o etiketě a autorka kuchařek sází na šarm, vtip a dobrou náladu. Dbát o sebe, udržovat si mladistvý vzhled, užívat si, cestovat, zvolit si pohyb, co baví, zdravě a chytře jíst, obklopovat se jen příjemnými lidmi . A využít jedinečné kouzlo zvané osobnost. Zvolit úsměv jako životní postoj. Můžete se naučit rozmazlovat se a dopřávat si radosti života v každém věku.
- 2017
Autorka několika knižních bestsellerů o etiketě vás provede moderními pravidly společenského chování s vtipem a nadhledem. Kniha poslouží jako inspirace pro všechny, kteří chtějí zapracovat na svém image, získat nadčasový styl a pozměnit svůj šatník. Současné zásady společenského chování – to není jen správný oblek, plynulá konverzace nebo takt, to je životní styl, který vás charakterizuje a pro který se stáváte vyhledávaným společníkem, jenž zvládá i složité situace se šarmem.
- 2016
Zpovědník času
- 75 stránek
- 3 hodiny čtení
Příběh vypráví o muži, který se narodil v gotice a umírá v součnosti. Během svého života projde jednotlivými historickými etapami. "Můj příběh se začal v Plzni - dávno - daleko od všeho a od všech - na začátku. Časem mě vedl Prahou, dal mi poznat lásku a bolest, naučil mě létat a padat současně, ale především dívat se na svět okolo sebe, na lidi, na věci. Procházel mnou, a zároveň si držel odstup, aby mě nesvazoval. A teď, když pomalu končí, chtěl bych o něm vyprávět."
- 2015
Jezte chytře. Skvělé recepty podporující dobrou náladu, paměť a jasnou mysl
- 224 stránek
- 8 hodin čtení
Zbavte se špatných stravovacích návyků, které ovlivňují dlouhodobě zdravotní stav nás všech. Víte, jaké živiny mohou přispět k optimálnímu průběhu stárnutí našeho mozku? Z pera autorky mnoha kuchařek a knih o etiketě Evy Filipové a předního českého psychiatra prof. MUDr. Jiřího Rabocha, DrSc., vznikla svým obsahem ojedinělá kniha, která nabízí návod jak jíst, abychom předešli depresím, měli jasnou a bystrou mysl, ale také včas předcházeli největšímu strašáku současnosti na světě - Alzheimerově nemoci. Do knihy je zařazeno i několik základních cviků z jógy, které harmonizují náš fyzický a psychický stav. Jíst chytře znamená dbát o to, co jíme a jakým způsobem jíme. Jíst chytře je cesta, po které stojí za to jít a hlavně si ji zvolit včas
- 2014
V čem spočívá tajemství okouzlující dámy a opravdového džentlmena? Eva Filipová, autorka bestselleru V koutě štěstí nehledej aneb společenská pravidla jsou v módě, vás provede světem moderních zásad a pravidel s lehkostí, vtipem a šarmem. Znalost společenských pravidel je klíčem k úspěchu, pomáhá na vzestupné cestě do společnosti a v budoucí kariéře. Naučte se pravidlům moderní etikety, pracujte na svém zevnějšku, chůzi, držení těla, na svém stylu, sebevědomí, způsobu konverzace a postoji, usmívejte se a neztrácejte humor. První dojem ? Kdo je společensky významnější ? Co vyjadřuje vizitka ? Jak být chic a mít styl ? Význam barev ? Když se vdávám a ty se ženíš ? Jdeme do restaurace ? Co je pracovní oběd a dress code ? Je přijímací pohovor jen hra? ? Co získat a ztratit při golfu ? Jak věnovat květiny ? Umění konverzovat ? Parfémy a vůně ? V roli hostitele ? Když jedeme do zahraničí ? Jak telefonovat a nikoho nenaštvat A mnoho rad do kapsy, abychom se vyhnuli společenským trapasům…Pravidla společenského chování nezbytná pro každého, kdo chce dosáhnout úspěchu. Jejich znalost pomáhá na vzestupné cestě do společnosti a v budoucí kariéře.
- 2014
V čem spočívá tajemství okouzlující dámy a opravdového džentlmena? Eva Filipová, autorka bestselleru V koutě štěstí nehledej aneb společenská pravidla jsou v módě, vás provede světem moderních zásad a pravidel s lehkostí, vtipem a šarmem. Znalost společenských pravidel je klíčem k úspěchu, pomáhá na vzestupné cestě do společnosti a v budoucí kariéře. Naučte se pravidlům moderní etikety, pracujte na svém zevnějšku, chůzi, držení těla, na svém stylu, sebevědomí, způsobu konverzace a postoji, usmívejte se a neztrácejte humor. První dojem ? Kdo je společensky významnější ? Co vyjadřuje vizitka ? Jak být chic a mít styl ? Význam barev ? Když se vdávám a ty se ženíš ? Jdeme do restaurace ? Co je pracovní oběd a dress code ? Je přijímací pohovor jen hra? ? Co získat a ztratit při golfu ? Jak věnovat květiny ? Umění konverzovat ? Parfémy a vůně ? V roli hostitele ? Když jedeme do zahraničí ? Jak telefonovat a nikoho nenaštvat A mnoho rad do kapsy, abychom se vyhnuli společenským trapasům…Pravidla společenského chování nezbytná pro každého, kdo chce dosáhnout úspěchu. Jejich znalost pomáhá na vzestupné cestě do společnosti a v budoucí kariéře.
- 2013
S Evou v ráji : česká kuchyně, o které se zdá : více než 200 receptů, které musíte ochutnat
- 216 stránek
- 8 hodin čtení
Více než 200 receptů české kuchyně, které musíte ochutnat. Autorka se věnuje čisté, moderní a kultivované kuchyni. Jídlo prezentované na talíři by mělo podle ní působit jako výtvarné dílo. Miluje vymýšlet úpravy tradičních, klasických a nezřídka polozapomenutých návodů podle současných požadavků moderní stravy. Kniha obsahuje polévky, vaječné pokrmy, pomazánky pro každého strávníka, recepty pro chřestovou sezonu, zeleninová jídla, atraktivní saláty, pokrmy z hub, mnoho jídel na oběd i večeři, palačinky, dezerty a moučníky, jimž neodoláte.
- 2012
Proč se některým lidem nedaří vybočit z řady? Myslíte, že nemají štěstí? Pravděpodobně jim chybí základní znalost etikety, jež výrazně pomáhá při vzestupu po pracovním a společenském žebříčku. Proto stojí za to se s pravidly společenského chování nejen seznámit, ale dostat je pod kůži, aby se stala přirozenou součástí naší osobnosti... Hlavně neztrácejte rozum a takt. A nezapomínejte na úsměv. Dělá zázraky.
- 2010
Instinkt v kuchyni
- 96 stránek
- 4 hodiny čtení
Autorka kuchařských knih, odbornice na současnou gastronomii a porotkyně oblíbené televizní gastronomické show má ráda jídla francouzská, italská, thajská, ale miluje českou kuchyni, kterou připravuje v mnoha odlehčených či moderně upravených variantách. Vybrala pro vás své nejoblíbenější recepty: bramboračku, dýňové rizoto, gratinovaný lilek, jemné tvarohové knedlíky s nugátem na meruňkovém ragú, křepelčí vejce v aspiku se salátem, minutkový guláš v bochníku...