In 2014, Myrtle Allen will celebrate her nintieth birthday and Ballymaloe House will celebrate fifty years open to the public. This new edition of The Ballymaloe Cookbook, first published in 1977, marks the occasion.
Myrtle Allen Knihy
Myrtle Allenová byla klíčovou postavou irské gastronomie, která se prosadila jako šéfkuchařka oceněná michelinskou hvězdou. Její kulinářské umění se projevilo v restauraci The Yeats Room v Ballymaloe House, kde nejen vařila, ale spoluvlastnila i tento podnik. Kromě své pozoruhodné kariéry v kuchyni se věnovala také psaní, hotelnictví a výuce, čímž zanechala rozmanitou stopu v kulturní krajině.



The Ballymaloe Cookbook
- 204 stránek
- 8 hodin čtení
Myrtle Allen is founder and owner of the Michelin award-winning restaurant at Ballymaloe. This is a collection of the recipes used in the restaurant. Most are original.
Cooking at Ballymaloe House
- 154 stránek
- 6 hodin čtení