Knihobot

William Davis

    1. leden 1957

    William R. Davis je americký kardiolog z Milwaukee, zastánce nízkosacharidové diety a autor knih o zdraví známý svým postojem proti „moderní pšenici“, kterou označuje za „dokonalý, chronický jed“. Lékařští experti kritizovali Davise za to, že o...

    Život bez pšenice
    Život bez pšenice. 30minutová kuchařka
    Naservírujte si vítězství : čtrnáctidenní plán bezlepkové diety pro fyzickou a mentální dokonalost
    Život bez pšenice: 150 receptů pro zdravou kuchyni
    Život bez pšenice: Deník pro každodenní praxi
    Helsinky a jižní Finsko
    • Helsinky a jižní Finsko

      • 144 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,5(2)Ohodnotit

      Překlad z anglického originálu vydavatelství Berlitz. Kapesní průvodce městem je rozdělen do několika kapitol v rámci nichž vás seznámí s kulturou a zvláštnostmi města, nabídne seznam turisticky zajímavých lokalit, poskytne tipy na sportovní a kulinářské zážitky, žluté stránky se seznamy hotelů a restaurací a v neposlední řadě obsahuje i kapitolu s praktickými radami na cestu - od kontaktů na ambasády až po informace o záchranné službě, vždy doplněné o fráze, které budete potřebovat. Turistické lokality jsou detailně popsány a doplněny o různé cestovatelské postřehy.

      Helsinky a jižní Finsko
    • V knize Život bez pšenice, bestselleru číslo jedna na žebříčku The New York Times, se s námi doktor William Davis podělil o své provokativní odhalení, že pšenice je suverénně největším původcem současné epidemie obezity a spousty dalších zdravotních problémů a že její vyloučení z jídelníčku je klíčem nejen k rychlému obnovení zdraví, ale také k jeho zajištění v budoucnu. S titulem Život bez pšenice: deník pro každodenní praxi se čtenáři dostává do rukou nezbytný nástroj, s jehož pomocí může zmapovat svoji cestu vstříc životu bez pšenice a zbavit se nadobro břišního tuku. Obsahuje stěžejní zásady, o nichž je řeč zejména v první knize, návrh týdenního menu a také řadu tipů, jak tuto zdravou životosprávu dodržet. V tomto elegantně navrženém deníku se čtenáři nabízí všechen prostor, který potřebuje k zaznamenání svých oblíbených bezpšeničných pokrmů, jakož i pokroků při odbourávání pšenice ze života a stravy.

      Život bez pšenice: Deník pro každodenní praxi
    • Kniha Život bez pšenice otřásla základy dietologického světa. Její autor, uznávaný kardiolog William Davis, odhalil, že učiněná epidemie nepříjemných zdravotních problémů může být navždy smetena z povrchu zemského, když učiníme jeden prostý krok: rozloučíme se s pšenicí. Na Davisův bestseller navazuje jeho kuchařka Život bez pšenice: 150 receptů pro zdravou kuchyni, která přináší neotřelé a výtečné recepty, jež vám pomohou zhubnout a zvítězit nad nemocemi. Pochutnáte si na lahodných quesadillách, oceníte restovanou roštěnou se zeleninou, velice lákavý koláč s arašídovým máslem a nanejvýš překvapivé bezpšeničné hity, jako je francouzský toust s borůvkami, kuře a la bruschetta s těstovinami angel hair, boloňské špagety či sametové čajové koláčky. Vařte podle této kuchařky a zlepšete tak svůj zdravotní stav.

      Život bez pšenice: 150 receptů pro zdravou kuchyni
    • Celý název: Naservírujte si vítězství: Čtrnáctidenní bezlepkový program pro fyzickou a psychickou dokonalost. V knize Naservírujte si vítězství Djokovič líčí, jak přežil bombardování Bělehradu, jak z válkou přervaného dětství došel až na vrchol ve svém sportu. Pak nám ukazuje dietu, jež změnila jeho zdravotní stav a pomohla mu k zisku největších trofejí. Ačkoli Djokovič miloval chléb a těstoviny a především pizzu v rodinné restauraci, jeho tělo prostě nebylo schopné zpracovat pšenici. Tím, že odboural lepek – protein obsažený v pšenici – se začal cítit lépe, lehčeji, vnímal věci jasněji a byl rychlejší. Zatímco pokračoval v průzkumu a vylaďování správné stravy, jeho zdravotní potíže zmizely, stejně jako kila navíc, a zlepšený zdravotní stav a duševní soustředění mu pomohly k dosažení jeho dvou dětských snů: vyhrát Wimbledon a stát se světovou tenisovou jedničkou. V roce 2011 prožil Novak Djokovič to, co sportovní novináři nazvali nejlepší sezonou profesionálního tenisty v historii: vyhrál deset turnajů, tři grandslamy a 43 zápasů za sebou. Podivuhodné na tom je, že necelé dva roky předtím byl tenhle šampion sotva schopen odehrát turnaj. Jak se z hráče, kterého trápily různé bolístky, problémy s dýcháním a zranění, stala najednou světová jednička? Odpověď je překvapující: změnil svou stravu.

      Naservírujte si vítězství : čtrnáctidenní plán bezlepkové diety pro fyzickou a mentální dokonalost
    • Život bez pšenice. 30minutová kuchařka

      • 320 stránek
      • 12 hodin čtení
      3,8(35)Ohodnotit

      Když vyšla kniha Život bez pšenice, strhla se doslova bouře. Desítky tisíc lidí změnily své stravovací návyky a začali žít zdravěji. A zároveň s proměnou jídelníčku narazili na problém – jak vařit bez pšenice chutně a rychle? 200 věřených receptů a obsáhlý úvod, který do problematiky stravování se bez pšenice zasvětí i ty, kteří předchozí knihu nečetli, jsou soustředěny do útlé kuchařky, která ale čtenářům poskytne přehlednou formou všechny informace potřebné k tomu, aby přestali tápat, a navede je na cestu, jejímž cílem je šťastnější život, pevnější zdraví a v neposlední řadě i štíhlejší tělo. Rychlé a jednoduché recepty, které prakticky doplňují revoluční Život bez pšenice. Pro všechny, kteří se rozhodli pro zdravý a plnohodnotný život!

      Život bez pšenice. 30minutová kuchařka
    • Život bez pšenice

      Praktický a provokativní návod, jak zhubnout a uzdravit se

      • 336 stránek
      • 12 hodin čtení
      3,9(3636)Ohodnotit

      Po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba stoupne krevní cukr více než po dvou polévkových lžících cukru. Od 70. let, kdy byly zavedeny stravovací směrnice o omezení tuků, Američané neustále tloustli a měli větší sklony k cukrovce. Kardiolog William Davis naordinoval více než dvěma tisícům pacientů bezpšeničný režim a zjistil, že příčinou epidemie obezity není tuk, cukr ani životní styl, ale pšenice. Autor odhaluje pravdu o moderní pšenici, která se historicky změnila z výživné potraviny na geneticky modifikovanou plodinu s nízkými náklady, ale vysokým glykemickým indexem. Tato obilnina vyvolává závislost a cykly hladu, přejídání a únavy. Davis zkoumá tloustnutí a zdravotní problémy, jako jsou cukrovka, srdeční choroby a neurologické poruchy, včetně celiakie a demence. Předkládá argumenty pro odstranění pšeničných výrobků z jídelníčku a doporučení, jak si tento přechod usnadnit. Kniha, založená na klinickém výzkumu a zkušenostech lidí, kteří se rozloučili s pšenicí, nabízí cenný pohled na tuto běžnou potravinu a návod, jak se uzdravit a zbavit se přebytečných kil.

      Život bez pšenice
    • Zdravá střeva

      • 416 stránek
      • 15 hodin čtení
      3,2(7)Ohodnotit

      Kniha popisuje vliv střevního mikrobiomu na celé lidské tělo, na nemoci, na imunitu – z čeho se mikrobiom skládá, jak funguje, na co všechno má vliv (od střevních potíží po deprese, různé štěpení a zpracovávání hormonů, obezitu, cukrovku). Jde o to, že si systematicky mikrobiom ničíme od narození a jeho nápravou můžeme být zase zdraví. Kniha obsahuje i srozumitelný šestitýdenní plán, jak se detoxikovat a nastolit v mikrobiomu zase rovnováhu, jak vyhnat špatné bakterie a získat ty dobré. Zlepšení zdraví je na dosah ruky a není potřeba polykat pilulky – jen si dávat pozor na to, co člověk jí.

      Zdravá střeva
    • Život bez pšenice : 10denní detox

      • 344 stránek
      • 13 hodin čtení
      3,5(22)Ohodnotit

      Cesta k trvalému zhubnutí a skvělému zdraví. Díky knize Život bez pšenice, bestselleru The New York Times, se miliony lidí dozvěděly, jak mohou zvrátit dlouholeté chronické zdravotní problémy, když ze svých jídelníčků odstraní prapůvodce všeho – pšenici. Nyní doktor William Davis přichází s jednoduchým programem desetidenního detoxu. Tato bezobilná očistná kúra podle Života bez pšenice vám poskytne pečlivě sestavené plány jídel a výtečné recepty, abyste mohli v co nejkratší možné době zcela vysadit pšenici a další příbuzné obiloviny. Je to ideální program pro ty, kdo sešli z bezlepkové cesty, nebo pro nováčky, kteří potřebují nastartovat za účelem zhubnutí. Tento nový přírůstek ve vaší bezpšeničné knihovně vás krok za krokem provede kompletním detoxikačním procesem. Kromě zbrusu nového, dynamického programu vás dr. Davis naučí, jak rozpoznat a zmírnit symptomy pšeničného „absťáku“, jak se vyhýbat všudypřítomným nástrahám, které mohou sabotovat úspěch, a jak můžete pomocí nutričních doplňků podpořit výsledky v oblastech hubnutí a zdraví. Součástí knihy Život bez pšenice: 10denní detox jsou také autentické výpovědi lidí, kteří program dokončili (a nyní zdárně dodržují bezlepkový životní styl), plus nové fantastické recepty, jež usnadní tento přechod celé vaší rodině.

      Život bez pšenice : 10denní detox
    • In this latest June 2012 edition I am honored to have the forward written by Dr. William Davis, Author of the New York Times Best seller "Wheat Belly"! Dr. Davis is a leader in his field and he discusses the relevance of the material covered in this book and its importance to modern nutrition theory. Most of the book is updated with the latest nutritional science. Maria is constantly researching the latest science and this edition updates all the latest information to help you get your metabolism back on track. In this book you will learn the tools to lead a healthy lifestyle that you can sustain for the rest of your life. It is based on the food science of how our bodies react to different ingredients. Using these guidelines you can lose weight or maintain a healthy weight while staying full and satisfied. This book covers the science behind nutrition and how our bodies use different elements of our food to function. The last chapter supplies recipes, pantry items, and healthy substitutes to help you use these scientific properties and make healthy meals that not only feed your body what it really needs, but keep you full longer. Some of the topics covered are: - Nutrient Timing - Typical Diet Downfalls - Tired, Toxic Liver - How to Optimize Your Hormones - Menstrual Cycle Timing - Supplements to enhance Weight Loss - Putting it all together: Alternative Flours, Alternative Sweeteners and Pantry List!

      Secrets to a Healthy Metabolism
    • Ulysses S. Grant and Robert E. Lee have never before been paired as they are here. In Crucible of Command, William C. Davis, one of America's preeminent historians, presents a thoroughly fresh portrait of these great commanders, revealing their personalities, their character, their ethical and moral compasses, and their political and military worlds as they took each other's measure across the battlefield. The result is history at its finest and one of the great books on the Civil War.

      Crucible of Command: Ulysses S. Grant and Robert E. Lee -- The War They Fought, the Peace They Forged