Knihobot

Cinzia Trenchi

    Cinzia Trenchi
    Jídlo pro sportovce: Tipy a recepty pro milovníky sportu
    Chytré jídlo : recepty a tipy na to, jak být zdravý a žít déle
    Hamburgery - 50 snadných receptů
    Pouliční jídlo : z ulice až na váš stůl
    Bylinky a koření : žijte zdravě díky přírodě
    Za studena lisované šťávy
    • 2019

      Za studena lisované šťávy

      • 160 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,5(2)Ohodnotit

      Máte rádi ovoce a zeleninu? Nebo naopak hledáte způsob, jak byste svou stravu mohli obohatit? Tato kniha je plná nápadů a receptů, jak toho můžete dosáhnout. Obyčejné rajče můžete proměnit na skvělý a chutný koktejl, který vás v létě příjemně osvěží. Z neobvyklých ingrediencí můžete vytvořit luxusní nápoje plné vitamínů a minerálů a váš šnekový odšťavňovač už nikdy nebude sedět v koutě na kuchyňské lince. V této kuchařce najdete jednoduché recepty pro studenty, sportovce, děti i starší.

      Za studena lisované šťávy
    • 2019

      Bylinky jsou nejen okrasou vaší zahrádky, ale prospějí i vašemu zdraví. Už naši předkové je používali pro výrobu nejrůznějších léčivých mastiček, čajů nebo tinktur. Koření zase vaše pokrmy obohatí o neodolatelné aroma. Tato kniha receptů je plná zajímavých nápadů a návodů, jak v kuchyni bylinky a koření využít. V pohodlí domova si tak můžete vykouzlit řadu chutných pokrmů a nápojů, ale i léčebných a kosmetických přípravků, díky nimž se budete cítit báječně.

      Bylinky a koření : žijte zdravě díky přírodě
    • 2018

      Lahodné, rychlé a levné – právě takové jsou vlastnosti pouličního jídla, rozšířeného a oblíbeného po celém světě. Tato kniha, jež odhaluje mnoho zajímavostí týkajících se původu jednotlivých pokrmů, obsahuje recepty z různých zemí světa. Ty si můžete snadno připravit doma, díky čemuž dostane váš jídelníček punc cizokrajnosti a originality.

      Pouliční jídlo : z ulice až na váš stůl
    • 2018

      Co jsou to chytré potraviny? Vědecký výzkum ukázal, že některé potraviny jsou obzvláště bohaté na univerzální základní prvky, tak důležité pro naše zdraví, jako jsou vitaminy, minerální látky, vlákniny a jiné "chytré" molekuly, které blahodárně působí proti stárnutí buněk. Tyto potraviny mohou přispět i k boji proti vzniku závažných onemocnění, jako je rakovina nebo kardiovaskulární a degenerativní choroby. Tyto látky se nacházejí například v červených pomerančích, borůvkách, špenátu, červeném zelí, malinách, rýži, celozrnných těstovinách, fazolích, bazalce, hlávkovém salátu chilli a kakau. Všechny tyto potraviny mají schopnost pozitivně ovlivňovat naše zdraví a jsou-li pravidelně konzumovány, nahradit farmaceutické doplňky stravy. Díky svým vlastnostem aktivují geny dlouhověkosti, které chrání organismus proti hromadění škodlivých tuků a snižují riziko vzniku chronických onemocnění. Kniha receptů je doplněna nádhernými fotografiemi a podrobnými popisy, jak „chytré" potraviny upravit, abychom si uvařili jídla bohatých barev i vůní. Dále jsou tu nutriční vlastnosti a nejlepší metody vaření jednotlivých surovin. Kniha je rozdělena do čtyř sekcí (snídaně, předkrmy, hlavní jídla, džusy a koktejly). Dopřejte svému organismu delší mládí a větší vitalitu.

      Chytré jídlo : recepty a tipy na to, jak být zdravý a žít déle
    • 2018

      Tipy a recepty pro rekreační milovníky sportu Při pravidelné fyzické aktivitě, byť jen na amatérské úrovni, je velmi důležitý správný výběr potravin. Ukázalo se, že, že konzumování některých potravin - například sušeného ovoce, chřestu, hlávkového salátu, hroznového vína, celozrnných těstovin nebo čokolády - zlepšuje sportovní výkony. Často však sportovci (zejména ženy) používají jen několik vybraných surovin, o kterých jsou přesvědčeny, že jsou lehké a neztloustnou po nich. Zapomínají však, že jejich tělo potřebuje dostatečný přísun vitamínů a minerálů. Výběr receptů v této knize není určen pro profesionální sportovce, ale i pro všechny ty, kteří se rádi cítí fit a provozují rekreační sport. Kniha je rozdělena do kapitol věnovaných snídani, obědu, večeři a svačinám a recepty jsou samozřejmě doplněny nádhernými fotografiemi, informacemi o surovinách a nejlepším způsoby přípravy, aby v nich zbylo co nejvíce výživných látek.

      Jídlo pro sportovce: Tipy a recepty pro milovníky sportu
    • 2017

      Veganství je zdravé pro tělo i životní prostředí a navíc – tato jídla mohou být i velmi chutná! Cinzia Trenchi, naturopatka a novinářka, zde shromáždila recepty na pokrmy bohaté na luštěniny, zeleninu, ovoce, celozrnnou mouku, semena, koření, a byliny.Vychutnejte si jáhlovou a krupicovou polentu, polévku z divokého hrachu s bramborovými noky, uzený tofu s kořením a červeným pepřem, celozrnné těstoviny s olivami a cherry rajčaty nebo lahodný banánový dezert či malinový závin.Po vyzkoušení těchto jídel vám už živočišné produkty nebudou nikdy chybět.

      Veganská kuchařka: Chutné recepty a tipy pro vaše zdraví
    • 2017

      Nikdy předtím pro nás nebylo jídlo a pevné zdraví tak aktuálním tématem jako v posledních letech. Strava se přetváří ve spojence, a především když jíme, můžeme myslet na zlepšení kvality života. Tak vznikl koncept tzv. superpotravin.

      Superpotraviny - Zdravé, výživné a posilující recepty
    • 2016

      Džusy a smoothies jsou zdravou volbou pro snídaně nebo jako výživná lehká jídla, která se dají rychle připravit a jsou vynikajícím pomocníkem při dietách. Taktéž jsou prospěšné pro udržování dobrého zdraví.

      Džusy a smoothies - 50 snadných receptů
    • 2016

      Jak často se ráno probudíte úplně bez energie a jen velmi těžko čelíte každodenním povinnostem a již v dopoledních hodinách jste unavení a den se zdá nekonečný? Jak je to možné, vždyť jste zdraví! Pokud je to váš případ, je čas detox! Není to žádná drastická dieta, ale jen přírodní síla jídla! Prostřednictvím této knihy, která obsahuje soustu krásných obrázků a srozumitelných receptů, budete objevovat potraviny, které vám mohou pomoci s detoxikací organismu a zlepšení imunity, která je důležitá pro vypořádání se s každodenním shonem i sezonními změnami počasí. A k tomu ještě i trošku zhubnete. Některé potraviny mají schopnost odstranit z buněk toxiny a dodat jim výživové prvky, které nám dodají pocit lehkosti a vitality. Tyto potraviny jsou běžně dostupné: třeba ovoce (citron, avokádo, pomeranče, borůvky nebo granátové jablko), zelenina (chřest, zelí, mrkev, vodnice) a nesmíme zapomenout na semínka a klíčky. Detoxikační dieta využívá i sílu čisté vody, která je ještě účinnější v kombinaci s bylinkami a rostlinami jako jsou máta, heřmánek, meduňka, rozmarýn. Ty jsou nejen osvěžující, ale také odvodňují organismus. Kniha obsahuje snadné a rychlé recepty spolu s návodem, jaké jídlo jíst v různých částech dne.

      Detox. Recepty a tipy, jak najít rovnováhu a zdravý život
    • 2016

      Jogurt - 50 snadných receptů

      • 128 stránek
      • 5 hodin čtení

      Jogurt patří k velmi rozšířeným potravinám a je součástí téměř všech diet. Díky svým pozitivním účinkům na zdraví je vhodný pro všechny. Vzniká srážením a kysáním mléka pomocí bakterií Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus, které pomáhají posilovat imunitní systém.

      Jogurt - 50 snadných receptů