Knihobot

Vicki Edgson

    Vicki Edgson
    It's Not My Head, It's My Hormones
    The Food Doctor. Healing foods for mind and body
    The Food Doctor for Babies and Children
    Semínka : přírodní zdroje energie v desítkách zajímavých receptů
    Opravdu zdravě. Jezte s ohledem na své tělo - zásaditě
    Vývary - Nejlepší recepty na vývary, polévky, rizota a omáčky
    • 2018

      Kuchařka nabízí přes padesát receptů, které provedou neuvěřitelnou všestranností semínek – maličkých přírodních energetických kapslí. Naučí, jak je připravit na tisíc a jeden způsob, od tradičního posypání salátu či ovesné kaše až po trochu experimentálnější a dobrodružnější použití v nápojích, dezertech a hlavních jídlech. Úspěšná výživová poradkyně Vicki Edgsonová a oceňovaná autorka kuchařek Heather Thomasová v knize doplňují vlastní zkušenosti a talent současnými trendy. Představují dvacet vybraných semínek – například pohanku, kardamom, mák či dýňové semínko – a kromě kulinářského využití popisují i jejich původ a užitek, který přinášejí našemu tělu. A to všechno je samozřejmě jen úvod k celé řadě skvělých receptů, které vybraná semínka využívají.

      Semínka : přírodní zdroje energie v desítkách zajímavých receptů
    • 2017

      Objevte zázračné schopnosti obyčejného vývaru, který posiluje kosti, napomáhá regeneraci lidského těla a je jedním z nejvýživnějších jídel na světě. Vývar je koncentrovaný elixír chuti a zdraví, bez kterého se při vaření prostě neobejdete. Dlouhodobě slaví úspěch v kuchyních celého světa a zároveň v sobě pojí kouzlo dávných let s vědecky podloženými fakty o výživě moderní doby. Vývary jsou nadčasové; procházejí kulturami, generacemi a staletími, a ať je znáte pod jakýmikoli názvy, nic zdraví prospěšnějšího nenajdete. Kuchařka nabízí recepty na deset základních vývarů z masa, ryb i zeleniny. Přečtěte si, jaké jsou jejich nutriční výhody, a pak je s knihou krok za krokem uvařte! Navíc obsahuje přes padesát receptů na polévky, rizota, omáčky a jídla založená na dušeném mase se zeleninou, jejichž podstatu tvoří jeden z vývarů. Všechna uvedená jídla lze připravit velice snadno. Recepty nevyžadují žádné zvláštní znalosti a snadno se jimi dokáží řídit i ti nejméně zkušení kuchaři a kuchařky.

      Vývary - Nejlepší recepty na vývary, polévky, rizota a omáčky
    • 2013

      Naučte se s touto osvěžující lifestylovou kuchařkou jíst zásaditým způsobem. Nabízí vám recepty, nad nimiž se sbíhají sliny, spolu s celostním přístupem ke zdraví. V tomto souboru více než 100 receptů se projevuje tvůrčí nadání gurmetské vegetariánské šéfkuchařky Natashy Correttové, plně podporované zkušeností přední odbornice na výživu Vicki Edgsonové. Recepty jsou snadné a jídla uvařená podle nich vás osvěží po celý den – od snídaně až po večerní ulehnutí do postele. Vyzkoušejte dokonalý ranní životabudič, artyčoková srdíčka se sýrem feta, lilkové závitky s pestem, polévku z máslové tykve, salát z karamelizovaných hrušek a čočky, karí z fazolek mungo, kořeněné fazolové karbanátky, kokosový chlebíček, hummus ze špenátu a cizrny, mandlovou buchtu s citronem a mákem nebo banánovou zmrzlinu s křupavým tofé. Lehce se přesvědčíte, jak snadné je využívat sílu alkalizujících potravin a současně jíst chutně a dobře.

      Opravdu zdravě. Jezte s ohledem na své tělo - zásaditě