Knihobot

Jekka McVicar

    Jekka McVicar
    Jekka's Complete Herb Book
    The Complete Book of Vegetables, Herbs & Fruit
    Byliny: velká kniha bylinek
    Velká kniha zeleniny, bylin a ovoce
    Vaříme s bylinkami
    Velká kniha o bylinkách
    • Autorka oživuje tradici kořenářství a vysvětluje, jak využít čerstvé bylinky doma, pro zdraví i v zahradě. Kniha obsahuje sto nejoblíbenějších bylinek seřazených podle latinských názvů od A do Z. Jsou doplněny názornými fotografiemi, které ukazují, jak rostliny pěstovat ekologickým způsobem a jak vařit čerstvé byliny podle jednoduchých receptů, které vylepší chuť jídla a posílí zdraví. Publikace rovněž poskytuje vynikající tipy jak bez chemických prostředků připravit přírodní osvěžovače vzduchu i repelenty proti hmyzu. Jedinečné fotografie a podrobné informace vám představí 100 nejoblíbenějších bylinek od A do Z Zahrada Názorné fotografie, které krok za krokem ukazují, jak rozmnožovat a pěstovat bylinky ekologickým způsobem Kuchyň Vaření s čerstvými bylinkami podle jednoduchých vynikajících receptů, které zdokonalí chuť jídla Domov Použití bylinek v domácnosti, pro první pomoc, příprava přírodních osvěžovačů vzduchu či repelentů proti hmyzu bez chemických prostředků Zdraví Léčivé bylinky pro posílení imunity a zlepšení celkového stavu organismu

      Velká kniha o bylinkách
    • Velká kniha o bylinkách byla hit. V nové publikaci nabízí Jekka McVicarová 250 originálních receptů, v nichž používá na 50 nejlepších čerstvých bylinek. Jakmile zařadíte bylinky do každodenního vaření, jídlo bude chutnější. Autorka navíc dává velmi praktické a nesmírně užitečné rady, jak jíst dobře a nápaditě s andělikou, bazalkou, vavřínem, brutnákem, kmínem, šantou, celerem, kerblíkem, pažitkou, koriandrem, koprem, fenyklem, česnekem, křenem, meduňkou, citronelou, libečkem...

      Vaříme s bylinkami
    • Velká kniha zeleniny, bylin a ovoce

      • 640 stránek
      • 23 hodin čtení
      3,5(8)Ohodnotit

      Chcete jíst více čerstvé zeleniny a ovoce, které neobsahují škodlivé látky? Ať máte k dispozici pouze truhlík na okně, malou zahrádku nebo lány pole, tato kniha Vám názorně poradí jak si zeleninu, bylinky a ovoce vypěstovat, sklidit a uvařit tak, aby v nich zůstalo co nejvíce živin. Rozsáhlá publikace podává kompletní údaje o bylinách, zelenině i ovocných plodinách a je uceleným průvodce světa zahrádkáření. Kniha nabízí podrobný popis 100 druhů bylin, 70 druhů zeleniny, 100 druhů ovoce včetně velkého množství barevných fotografií a ilustrací. Každá přehledná dvoustránka popisuje různé druhy a odrůdy určitého ovoce či zeleniny, jejich pěstování , ochranu, škůdce, léčivé účinky, použití v kuchyni a v neposlední řadě originální nízkokalorické recepty vhodné nejen k udržení ideální váhy ale i k podpoře zdraví a imunity. Obsahuje více než 800 receptů. Nedílnou součástí je velký zahrádkářský kalendář s rozpisem sezóních prací.

      Velká kniha zeleniny, bylin a ovoce
    • This volume looks at over 1000 plants, providing: a history of where the plant comes from; a list of species to choose from; cultivation, propagation and harvesting details; and information on pests and diseases. It also features recipes.

      The Complete Book of Vegetables, Herbs & Fruit
    • Jekka's Complete Herb Book

      • 304 stránek
      • 11 hodin čtení
      4,1(39)Ohodnotit

      Features over 350 varieties of herb to grow and over 200 recipes. This book features the various aspects of an individual herb - history and folklore, species to grow and cosmetic, medicinal and culinary uses. It also contains chapters on propagation, harvesting and making herb oils.

      Jekka's Complete Herb Book
    • Jekka McVicar's passion for herbs has evolved over 40 years. She also offers suggestions for how best to combine herbs and what parts to use, gives ideas for using up a glut of a specific herb, and advises on how to preserve your herbs for the winter months.

      Jekka's Herb Cookbook
    • "A genius little book! This is a fascinating guide to herbs and what to do with them - love it!" Jamie OliverFrom rosemary to wild garlic, and hyssop to sea kale, our food would be poorer without the herbs we grow. Jekka McVicar is the expert on herbs and how to get the best from them, and this new pocket book is the go-to guide for chefs and gardeners across the country. In a compact and handy A-Z format, this guide will ensure you get the best out of your herb garden, providing details such as when and where to plant, how hardy each plant is, how to nurture and care for your herbs and what each herb is best used for in the kitchen. Jekka's own photography of the herbs complements the text, providing a quick and colourful reference.

      A Pocketful of Herbs
    • The 'Queen of Herbs' uses her 40 years of plant knowledge to showcase the best herbs for culinary and medicinal uses.

      100 Herbs To Grow
    • Von der „Queen of Herbs“ (Jamie Oliver) Mehr als 300 Porträts von Kräuterarten und -sorten enthält dieser umfassende Ratgeber. Und natürlich alles Wichtige zur Kultivierung, Vermehrung, zur Haltung in Kübeln und in Mischkulturen sowie zur Ernte, Konservierung und Lagerung. Für die Küchenkräuter werden die besten Verwendungsmöglichkeiten beschrieben und die verlockendsten Rezepte genannt, für die Heilkräuter gibt es Hinweise für ihre Anwendung und bei welchen Beschwerden sie helfen können. Dazu kommen zahlreiche weitere nützliche Anregungen für die Verwendung von Kräutern in Potpourris oder als Färbemittel. Das Kräuterbuch schlechthin.

      Der große Kräuterführer