Knihobot

Andy Brunning

    Andy Brunning
    Warum riecht der Fisch nach Fisch? und 57 weitere Fragen aus dem Küchenlabor
    Das Chemie-Buch
    Why Does Asparagus Make Your Wee Smell?
    Proč pláčeme při krájení cibule?
    • 2019

      Proč pláčeme při krájení cibule?

      • 160 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,1(15)Ohodnotit

      .... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.

      Proč pláčeme při krájení cibule?