Knihobot

Olaf Adam

    Olaf Adam
    Gesund und gut essen
    Die neuen Ernährungsrichtlinien bei Multipler Sklerose
    Mein Histaminintoleranz-Journal
    Štíhla bez hladovania
    Jak hubnout bez hladovění : přelstěte chuť k jídlu a budete štíhlí
    Odolejte pokušení sladkých a tučných jídel
    • Revoluce v poznání lidského metabolismu! Kombinace cukru a tuku srazí váš metabolismus na kolena – a vy nevyhnutelně ztloustnete. V této knize je poprvé popsán způsob, jak dlouhodobě odolat pokušení sladkých a tučných jídel a nepadnout do pasti stálého přibývání na váze. Zjistěte, jak funguje začarovaný kruh způsobený cukrem a tukem a jak je možné ho prolomit. Dovolte svému metabolismu, aby pracoval ve svůj vlastní prospěch. Díky našemu pojetí dělené stravy – oddělení sladkých a tučných jídel v závislosti na biorytmu – začnete automaticky hubnout. Kontrolní seznamy, testy a chutné recepty pro každý jazýček – to vše vám pomůže na vaší cestě k ideální váze

      Odolejte pokušení sladkých a tučných jídel
    • Přelstěte chuť k jídlu a buďte štíhlí. Návod jak na to.Konečně přestanete trpět pocity hladu a budete jíst s požitkem! Jakou roli hraje mozek v procesu hubnutí a jak vzniká hlad a nadváha? Využijte všechny dostupné vědomosti, abyste zhubli a zůstali štíhlí! Dlouhodobě hubnete jen tehdy, když místo hladovění dáte tělu, co potřebuje - a plnými doušky si to vychutnáte. Kombinujte správně: ráno a v poledne si připravte dostatek zdravých sacharidů. Večer budete jíst bílkovinnou stravu, která obsahuje "dobré" tuky v rozumné míře. S výbornými recepty z této knížky se snadno naučíte, jak na to. "Arabský rýžový salát, barevný ovocný talíř, kari pomazánka s jablkem, kynutý knedlík s meruňkovou omáčkou, penne s dýňovou omáčkou, treska v citronové omáčce, zeleninový salát s kuskusem a mnoho dalších." A pokud vás přesto někdy přepadne pocit hladu, ukážeme vám, jak ho pomocí několika jednoduchých triků můžete zvládnout.

      Jak hubnout bez hladovění : přelstěte chuť k jídlu a budete štíhlí
    • Štíhla bez hladovania

      • 176 stránek
      • 7 hodin čtení

      Dopoludnia sa odporúča konzumovať potraviny bohaté na sacharidy a bez tuku, ako sú chlieb s džemom, obilniny, nízkotučné mliečne výrobky, ovocie, zelenina, ryža a cestoviny. Po obede by ste mali nechať organizmu minimálne štyri hodiny na zníženie hladiny inzulínu, počas ktorých môžete mať naolovrant, ale len s potravinami bez tuku a sacharidov. Na večeru sú vhodné aj tučné jedlá s bielkovinami, pričom sacharidy sú opäť zakázané. Zamerajte sa na ryby, mäso, vajcia, mliečne výrobky, oleje a zeleninu. Po večeri nechajte organizmus minimálne šesť hodín na spracovanie tuku, preto do rána nič nejedzte. Zmeňte svoje stravovacie návyky a prestaňte hladovať! V knihe sa dozviete, akú úlohu zohráva hlad v súvislosti s nadváhou a ako s ním súvisí mozog. Hlad nevzniká v žalúdku, ale v mozgu, a pochopením jeho fungovania sa naučíte ovplyvňovať chuť do jedla. Trvalé chudnutie je možné len vtedy, ak prestanete hladovať a doprajete si to, čo telo potrebuje, pričom si každý pokrm naplno vychutnáte. Správna kombinácia potravín je kľúčová: ráno a naobede sa zamerajte na zdravé sacharidy, večer na bielkoviny a zdravé tuky. S pomocou chutných receptov si tento princíp rýchlo osvojíte a ak pocítite hlad, nájdete aj jednoduché triky, ako ho utíšiť.

      Štíhla bez hladovania
    • Mein Histaminintoleranz-Journal

      Der Leitfaden zur Nahrungsmittelunverträglichkeit zum Ausfüllen mit Lebensmittellisten, Wochenplänen zur histaminfreien & histaminarmen Ernährung u.v.m.

      So finden Sie heraus, was Sie vertragen Leiden Sie unter ständigen gesundheitlichen Einschränkungen und konnten bisher keine Ursache finden? Oder wissen Sie schon, dass Sie an einer Histaminunverträglichkeit leiden und wünschen sich mehr Lebensqualität? Das Histaminintoleranz-Journal hilft Ihnen zurück ins Leben! Entwickelt von der erfahrenen Ernährungswissenschaftlerin Dr. Yvonne Braun, können Sie hier Ihre individuelle Histaminunverträglichkeit kennenlernen. Denn diese ist bei jedem einzigartig. Finden Sie heraus: - Leide ich wirklich unter Histaminintoleranz? - Welche Lebensmittel vertrage ich? - Wie kann ich meinen Alltag mit Histaminintoleranz aktiv gestalten? Mit: - Tests und Fragebögen - Symptom-Protokoll - Wochenplan zur Weglass-Diät - Individualisierbaren Lebensmittellisten - Zutaten-Check und Infos zu gängigen Fertigprodukten - Zahlreichen Tipps für einen aktiven Alltag: Was tun beim Restaurantbesuch oder dem Sekt-Empfang? - Über 60 Rezepten für eine histaminarme Ernährung

      Mein Histaminintoleranz-Journal
    • Als führende Experten auf dem Gebiet formulieren Prof. Dr. med. Olaf Adam und Dr. med. Silke Lichtenstein die Zusammenhänge zwischen Multipler Sklerose und Ernährung. Das Buch bietet mit seiner Fülle an gesicherten Informationen und gut strukturierten Hinweisen für eine „gute Ernährung“ bei Multiple Sklerose die richtige Mischung, um sich zu informieren und anhand praktischer Tipps auch die eigene Ernährung umzustellen.

      Die neuen Ernährungsrichtlinien bei Multipler Sklerose
    • Als führender Experte auf dem Gebiet formuliert Prof. Dr. med. Olaf Adam die Zusammenhänge zwischen Multipler Sklerose und Ernährung. Ein ausführliches Tabellenwerk bietet zudem die Möglichkeit, die Besonderheiten der Ernährung bei MS im alltäglichen Speiseplan zu berücksichtigen.

      Ernährungsrichtlinien bei Multipler Sklerose